Početna Broj 190 TEST: Wacom Bamboo Spark – Iskra nadarenosti

TEST: Wacom Bamboo Spark – Iskra nadarenosti

Wacom pokazuje da digitalizacija ne mora nužno da zanemari sva ljudska čula, ma koliko ih tumačila kroz nule i jedinice

ATV & NAUTICA 2020

Plus: Lako korišćenje i sinhronizacija, jedinstven proizvod
Minus: Baterija je mogla trajati duže, dosta konfuzije sa povezanim servisima i aplikacijama

Japanski Wacom je nakon mnoštva kvalitetnih stylus rešenja i tableta otišao korak dalje sa svojim Bamboo Spark modelom. Mnogi će se zapitati čemu služi ovakav uređaj u 2016. godini, kada je digitalizacija toliko uzela maha.

ATV & NAUTICA 2020

Bamboo Spark je osmišljen genijalno – reč je o uređaju koji se sastoji iz tri dela: beležnice sa pravim papirom, olovke sa transmiterom i preklopne futrole u koju je sve smešteno. Može biti uparen sa telefonom ili tabletom, ili pak klasičnim računarom ukoliko korisnik tako želi. Ideja je vrlo jednostavna – na papir napišete poruku svojom rukom, ili pak napravite skeč, crtež, fotografiju. Nakon toga, jednim pritiskom na dugme postavljeno u sredini preklopne futrole, taj sadržaj se digitalizuje u uparenom uređaju i možete na svom računaru, telefonu ili tabletu da sačuvate ono što ste nacrtali. Sjajno!

U suštini, Bamboo Spark je namenjen pre svega kreativnim osobama. Teško da bi se drugi odlučili da sa sobom nose ovakav sistem. Obične osobe će se zadovoljiti klasičnim beležnicama u svojim smartfonima i tabletima, koje će zadovoljavati njihove potrebe.

Leave a Reply