Početna Broj 168 Sony Playstation 3 bundle: FIFA 2014 World Cup Brazil

Sony Playstation 3 bundle: FIFA 2014 World Cup Brazil

Ko kaže da Srbi neće igrati Svetsko prvenstvo u Brazilu. Namerno smo izbegli „na Svetskom…“ jer nas u Brazilu neće biti, ali ćemo zahvaljujući EA Sports-u i Sony Playstation-u u mogućnosti da se igramo najboljeg svetskog fudbala i ove godine.

Kao i pre četiri godine, i danas su za World Cup igru zaduženi EA Sports, Electronic Arts i baza trenutno najboljeg fudbalskog serijala – FIFA-e. Za razliku od originalnog FIFA14 izdanja, World Cup edicija ne postoji u verziji za PC, tako da je nama najbliža PS3 varijanata, posebno iz razloga što je u ponudi odličan prodajni paket koji sadrži Playstation 3 konzolu, dodatni Dualshock kontroler i, naravno, igru. I sve to po ceni od 34.999 RSD.

Kada se jednom uđe u FIFA 2014 World Cup Brazil vide se meniji koji su funkcionalno identični „originalu“, ali vizuelno izgledaju znatno življe, prirodnije i potpuno su u skladu sa velikim događajem kojem je ova igra posvećena. U samoj igri nema previše razlika, ali onih par koje postoje su dosta bitne. Osim novog načina za izvođenje penala i par novih animacija, utisak je da je igra dosta ubrzana i mnogo fluidnija nego što je to slučaj kod utakmica odigranih u FIFA-i 14. Zapravo, ono što nam je najviše smetalo u matičnom serijalu, pomalo tromo izvođenje je sada baš primetno prevaziđeno i 2014 FIFA World Cup Brazil savršeno balansira teze „brzo izvođenje“ i „i dalje je simulacija“.

PS3_P12GB_2014FIFAWCP_3D_EXP

Još jedna razlika je to što je igra posvećena, logično, reprezentacijama, pa su samo one i ponuđene. Srećom, ima ih 203, tako da je mogućnost izbora ogromna. Pritom, moguće je igrati više različitih modova i takmičenja, od kvalifikacija, preko svetskog prvenstva do nama omiljenog Captain Your Country u kom pravite svog igrača koji postaje ključni igrač reprezentacije na ovom prvenstvu. Vrlo zanimljiv je i mod „Story of Qualifying“ u kom ćete imati priliku da odigrate ključne trenutke proteklih kvalifikacija, kao na primer zadatak da vodeći Italiju (sa igračem manje) pobedite Bugarsku u poslednja četiri minuta igre. Iako su sve priče kratke, vrlo su uzbudljive i atmosfera im je na vrhunskom nivou.

Generalno, atmosfera Svetskog prvenstva je ono što je ključno kod ove igre i sigurno će ona biti fudbal koji ćemo igrati u pauzama između dva prenosa.

www.roaming.rs

Leave a Reply