Početna Broj 180 I ravno i zakrivljeno – Haier TV aparati

I ravno i zakrivljeno – Haier TV aparati

Nekoliko zanimljivih naprednih TV aparata kineskog proizvođača

blank
ATV & NAUTICA 2020

Kine preuzima primat na svetskom tržištu i beleži neverovatan rast. Nije tu reč samo o pristupačnim cenama, već o dobro odmerenom odnosu onoga što za uloženi novac dobijate u smislu kvaliteta izrade i tehničkih karakteristika. Ako pogledamo pokazatelje prodaje, videćemo da su ove firme među najvećim svetskim proizvođačima, premda neretko domaćoj publici nisu toliko poznate. Takav je slučaj i sa kompanijom Haier, koja ima najveći udeo u svetskom tržištu bele tehnike, a sve je ozbiljniji igrač i u oblasti korisničke elektronike. Pogledajmo njihovu ponudu televizora.

Ravno
Najpre je tu serija H6600, koja se može pohvaliti 4K rezolucijom i veoma tankim kućištem, gde je rub koji okružuje ekran praktično nevidljiv. Pri tome su sve površine hromirane, što pojačava utisak elegancije i klase. Modeli dijagonala 42, 50 i 65 inča poseduju rezoluciju 3840×2160 piksela, sa panelima izraženog kontrasta i velike brzine osvežavanja. Naravno, tu su i digitalni tjuner, inače prisutan na svim modelima koje predstavljamo, kao i brojni konektori i kvalitetni stereo-zvučnici. K5000 serija je nešto slabija ali ništa manje „šik“. Za utehu, tu je pametna komponenta koja se sastoji od sistema aplikacija i pregledača veba. Reč je o Full HD modelima (1920×1080 piksela) u nekoliko varijanti dijagonala ekrana, sa ugrađenim DVB-T triple tjunerom i posebnom brigom o energetskoj efikasnosti. Ne treba da zaboravimo ni Smart TV seriju M7000, koja je bazirana na Android 4.2 platformi, a poseduje i WiFi i Ethernet konekciju sa internetom. Sistem je oplemenjen Haier korisničkim okruženjem, a modeli većih dijagonala poseduju i moćne zvučnike sa sabvuferom. Za kraj smo ostavili seriju B8000 sa dijagonalama od 40 i 50 inča, LED panelima u punoj rezoluciji, metalnim kućištem i elegantnim postoljem. Kao i kod ostalih serija, i „osam-hiljadarku“ krase napredne tehničke karakteristike.

ATV & NAUTICA ATV

Zakrivljeno, modularno i projektovano
Pored „običnih“ televizora, Haier može da se pohvali i sa nekoliko tehnološki još napredniih uređaja. Prvi je linija zakrivljenih TV aparata sa OLED i LED panelima u UHD rezoluciji i sa dijagonalama 55 i 65 inča. Mnogo interesantniji je modularni TV aparat, kod kojeg je moguće unapređivati tehničke karakteristike ugrađivanjem dodataka, a poseduje i opcije za praćenje zdravlja korisnika kao što su težina, količina sna, krvni pritisak i drugo. Ako vam veliki ekrani nisu dovoljni, Haier nudi i poseban LED projektor koji možete da postavite tik uz zid (na nekih 5 cm) i on će projektovati sliku dijagonale 60 inča. Ako ga pomerite na jedan metar, dobijate dijagonalu 150 inča, što je idealno za male prostore. Slika se projektuje u Full HD rezoluciji, a uređaj poseduje i Android OS, kao i 16 GB memorije za smeštaj podataka, tako da ga slobodno možemo zvati pametnim projektorom.

Leave a Reply