Početna Broj 180 Nenametljiva perfekcija – Loewe Reference

Nenametljiva perfekcija – Loewe Reference

Vrhunski pametni televizori u ultravisokoj rezoluciji, sa audio-ugođajem koji pleni

blank
ATV & NAUTICA ATV

Nemačka kompanija Loewe kod nas je malo poznata, barem široj publici. Pravi zaljubljenici u audio i TV uređaje znaju da je reč o jednom od najstarijih evropskih proizvođača korisničke elektronike, koji bezmalo čitav vek slovi za pionira i inovatora u ovoj oblasti. Najzanimljiviji su svakako njihovi TV aparati, a nedavno su predstavili novu seriju pametnih televizora u visokoj rezoluciji.

Zadovoljstvo
Među njima je i model označen kao „Reference“. Radi se o aparatu vrhunske klase, nažalost rezervisanom samo za odabrane, koji sebi mogu da priušte ovo zadovoljstvo. A zadovoljstva ima na pretek. Novi Reference se proizvodi u varijantama sa dijagonalom od 55 i 65 inča. U oba slučaja u pitanju je izuzetno oštar i kristalno jasan panel u takozvanoj UHD rezoluciji (3840×2160 piksela), sa posebnim filterom koji smanjuje negativan uticaj refleksije na vaše uživanje u pokretnim slikama. Tanko aluminijumsko kućište izrađuje se u beloj, crnoj i srebrnoj boji, a dostupno je i više varijanti postolja. U unutrašnjosti se krije i nekoliko veoma korisnih dodataka. Na primer, tu je integrisani hard disk kapaciteta 1 TB za snimanje sadržaja, a sistemom možete da upravljate i daljinski, koristeći besplatnu aplikaciju za iOS i Android platforme. Zbog toga Reference poseduje i vezu sa internetom, dok ostatak „pametnih“ komponenti čini set aplikacija i alata, uključujući i mogućnost strimovanja sadržaja sa televizora na tablet uređaje (iOS i Android) u istoj bežičnoj mreži. Naravno, prisutne su i sve vrste konektora i izlaza koji se očekuju od perjanice ponude.

ATV & NAUTICA ATV

Reference_UHD_PR_05_CMYK_300

Zvuk
Koliko god sve nabrojano zvučalo impresivno, verovatno najjaču stranu ovog modela predstavlja zvuk. Ugrađeni su zvučnici 2×60 vati, sa 5.1 dekoderom koji podržava Dolby TrueHD i DTS HD zvuk. Konfiguraciju zvučnika dizajnirali su stručnjaci kalifornijske kompanije Soen, specijalizovane za „izvlačenje“ maksimalnog kvaliteta iz minijaturnih zvučnika. Zbog toga se zvučnici na ovom TV aparatu mogu meriti sa bezmalo bilo kojim kućnim bioskopom. Kada ste raspoloženi za slušanje muzike, dovoljno je da povežete svoj smartfon putem Bluetooth konekcije, i Reference će poslužiti kao bežični zvučnik. Pri tome možete da birate jedan od nekoliko ponuđenih platnenih materijala kao zaštitu za zvučnike, što sve skupa upotpunjuje vrhunski utisak Loewe televizora i čini ih idealnim za svaki prostor.

Leave a Reply