Početna Broj 180 Spremite se za muzički ispunjeno leto – Bežični zvučnici

Spremite se za muzički ispunjeno leto – Bežični zvučnici

Izbor zvučnika „za poneti“ nikada nije bio bolji

blank
ATV & NAUTICA 2020

Kada smo pre nekoliko godina kretali na letovanje, jedan od problema je bio kako poneti muziku sa sobom. Plejeri su se smanjili i odavno postali prenosni, tako da to već dugo nije problem. Uvek su to bili zvučnici. Mnogi su nosili stare ili rezervne zvučnike PC-ja, koji su bili relativno mali i mogli da se spakuju. Međutim, problem sa njima je bio to što su kablovi bili svuda, a zahtevali su i dodatno napajanje, pa ste i dalje bili vezani za sobu ili apartman. Zahvaljujući napretku tehnologije situacija je sada daleko bolja, pa je izbor minijaturnih zvučnika bolji nego ikada. I što je najbolje, ne zahtevaju nesnosne kablove.

Monster Superstar
Proizvođač koji se prvenstveno bavio kablovima, ali se proslavio kroz svoju saradnju sa Beats by Dr.Dre brendom, sada poseduje odličnu ponudu za sve koji žele da ponesu muziku na plažu. Reč je o gumiranom prenosnom zvučniku koji se isporučuje u četiri „žive“ boje. Monster ga karakteriše kao najmanji bežični audiofilski prenosni zvučnik, ali smatramo da su ipak previše optimistični. Kvalitet zvuka je prilično dobar, ali su niski tonovi skloni distorziji kada preterate sa jačinom zvuka. Uz malo petljanja po ekvilajzeru može da se dobije solidan zvuk, ali daleko od toga da će audiofili da biti prvi u redovima za kupovinu. Od funkcionalnosti treba pomenuti ugrađeni spikerfon, koji omogućava razgovor putem telefona, kao i činjenicu da je robustan i otporan na prskanje vode, zbog čega predstavlja odličan izbor za sve koji preferiraju da ponesu muziku na plažu sa sobom.

ATV & NAUTICA ATV

OTone Blufiniti
Nije teško zaključiti da ovi zvučnici koriste Bluetooth vezu, s obzirom na njihovo ime. OTone je ponudio pristupačno i veoma interesantno dizajnirane zvučnike. Dizajn je neuobičajen, jer u poprečnom prečniku asocira na broj „8“. Bočne stranice imaju različite boje, a izbor je poveći, pa je lako odabrati verziju koja vam se dopada. Ugrađeni su Bluetooth, NFC i AUX, kako biste imali sve moguće vidove konekcije. Kvalitet zvuka je iznenađujuće dobar, a svi tonovi su dobro pokriveni u okvirima mogućnosti koje nude dva 1,5-inčna drajvera ukupne deklarisane snage od 2×5 W. Potonja specifikacija je malo sumnjiva, jer je maksimalna snaga relativno ograničena. Doduše, dobra vest je da zbog toga ne dolazi do distorzije i od minimalne do maksimalne jačine zvuka Blufiniti isporučuje čist zvuk. Ugrađena litijum-jonska baterija omogućava 8 do 10 časova kontinualne reprodukcije, što je sasvim dovoljno da omogući da vam ceo dan bude ispunjen muzikom. Uz Blufiniti se dobija i neoprenska torbica, koja olakšava njegovo nošenje. Cenovno gledano, ovaj model se nalazi na čelu po povoljnosti, tako da je najlakše preći preko par mana koje ga karakterišu, i može se reći da možda nudi i najviše za uloženi novac.

Nixon Blaster
Prvo što se primeti kod ovog modela je očigledno robustan dizajn koji je bio prioritet proizvođaču, dok je dizajnerski tim bio u drugom planu. Potpuno pravilne ivice, bez ikakvih detalja koji bi izmamili osmeh, govore da je reč o uređaju kojem je funkcionalnost ispred estetike. Gumirano kućište je otporno na prskanje vodom i na padove. Pritom velike dimenzije i činjenica da teži više od pola kilograma sugerišu da se nije štedelo na internim komponentama. Unutar neupečatljivog kućišta kriju se kvalitetna audio-podloga i veliki broj funkcija. Bluetooth sa svim aktuelnim tehnologijama nudi kvalitetnu vezu, a dva zvučnika ukupne snage od 6 W RMS-a isporučuju snažan zvuk. Niski tonovi su jako dobro zastupljeni zbog činjenice da je kućište veliko i akustično. Is aspekta maksimalnog zvuka Nixion Blaster nalazi se ispred OTone Blufiniti modela, iako je teoretski deklarisan na manju snagu. Ugrađeni mikrofon omogućava da Blaster koristite i kao spikerfon, što je svakako korisno kada ne želite da razgovarate koristeći telefon. U velikom kućištu se nalazi i poveća baterija koja omogućava autonomiju od 12 časova.

Leave a Reply