Početna Broj 180 Sva Schneider Electric rešenja na jednom mestu

Sva Schneider Electric rešenja na jednom mestu

Kompanija Schneider Electric, globalni lider u upravljanju energijom, prošle godine otvorila je izložbeni prostor koji se nalazi u poslovnom objektu ove kompanije, sa ciljem da na atraktivan način na jednom mestu predstavi svoje inovacije i omogući da one budu dostupne svim korisnicima.

„Show Room treba da pomogne našim klijentima i partnerima u donošenju odluka, bilo da tragaju za rešenjima za pametne kuće, kancelarije, fabrike, ili žele da uklope u svoj enterijer nešto iz našeg programa elektrogalanterije. Odličan tim, sa izuzetno dobrom energijom, radio je na ovom projektu i nastaviće da ga unapređuje kako budu pristizala nova rešenja. Show Room je otvoren za sve koji žele da vide ne samo naše proizvode, nego i kako su oni povezani u sistem“, izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor kompanije Schneider Electric, prilikom predstavljanja Show room-a.

Najbolji telefoni 2019

Izložbeni prostor nudi sledeća rešenja kompanije Schneider Electric:

Unica program elektrogalanterije, koji nudi široku lepezu mehanizama najrazličitijih funkcija i kojeg karakteriše funkcionalnost, estetika i ušteda električne energije. Od običnog prekidača ili utičnice, preko taster i komunikacionih utičnica, sve do dimera, kojima se podešava jačina svetala i na taj način pravi idealna atmosfera. Za vrhunski komfor na raspolaganju su prekidači sa nedeljnim programiranjem, budilnik i meteorološka stanica. Prozvodi kompanije Schneider Electric – detektor pokreta ili detektor prisustva – štede energiju na mestima gde ona nije neprekidno neophodna.

Detektor aktivira osvetljenje u trenutku kada neko prolazi kroz kroz hodnik ili ulazi u prostoriju koja se ne koristi često. Poseban značaj dat je estetici. Pet različitih linija iz Unica programa dekorativnih ramova će zadovoljiti i najzahtevnije klijente, i ujedno ispratiti neki od aktuelnih svetskih trendova. Najluksuznija linija je Unica Class serija dekorativnih ramova. Predstavlja vrhunac spoja tehnoloških dostignuća, dizajnerskih eksperimenata i novog načina upotrebe odavno poznatih materijala – metala, kože, stakla i kamena. Unica Plus zadovoljava visoke standarde, vodeći računa o dugotrajnosti i dizajnu. Ova ponuda galanterije podiže kvalitet života na viši nivo. Unica Quadro – moderno i minimalističko osveženje jarkih boja ili metalik nijansi. Unica Wireless je ponuda proizvoda koji koriste radio-tehnologiju (RF) za razmenu informacija. Sada svaki prekidač može biti na dohvat ruke, bez potrebe za štemovanjem zidova i polaganjem novih kablova.

Show-Room-3

Rešenja za pametne objekte – automatizacija u domu ili poslovnom prostoru. Pomoću ekrana u boji osetljivih na dodir kontroliše se rasveta, roletne (tende, venecijaneri) i klimatizacija. Grafička vizuelizacija je moguća u skladu sa zahtevima korisnika, u cilju pozivanja predefinisanih scena. Panel sa ekranom i višenamenskim tasterima je druga opcija, gde je memorisanje scena i njihovo pozivanje moguće upotrebom bilo kog tastera.

Rešenja za kontrolu i automatizaciju industrijskih procesa – predstavljena su pomoću dva pristupa modernoj automatizaciji. Jedan sistem pokazuje sve najmodernije mogućnosti upravljanja proizvodnim mašinama uz potpunu vizuelizaciju i sve bezbednosne funkcije pristupa. Predstavljeni su najnoviji proizvodi koji se lako integrišu u celokupan sistem koji čini oprema Schneider Electric. Tu su biometrijski ključ, bezbaterijska i bežična komanda, cela gama motornih pokretača i regulatora, kao i PLC i upravljački ekran osetljiv na dodir. Drugi sistem predstavlja repliku jednog distribuiranog sistema upravljanja za veoma zahtevne procese u teškoj industriji, gde je potrebno zadovoljiti uslove visoke pouzdanosti i brzine obrade velikog broja podataka. Celim sistemom nadgleda i upravlja SCADA sistem, koji se prikazuje kako na operatorskom panelu na samim vratima ormana, tako i na tabletu ili telefonima nove generacije.

Rešenja za distribuciju električne energije, predstavljena kroz razvodni orman Prisma Plus. Prisma Plus orman je testiran u skladu sa IEC 61439-1 standardom i može da se koristi za sve tipove niskonaponske distribucije za struje do 4.000 A, kako u komercijalnim tako i u industrijskim objektima. Orman je izrađen na osnovu funkcionalnih celina, dok modularna izvedba daje mnogo jednostavniju strukturu razvodnog ormana, kao što su dovodna jedinica: dovodni prekidač (Masterpact, Compact NS, Interpact INS), distributivne komponente: sabirnice (Linergy, flat bars, Powerclip), napojne komponente: napojni prekidači, rastavljači i kontaktori (Compact NS, Interpact INS, switch INV, modularni uređaji), komponente veze: izolovani fleksibilni provodnici, prefabrikovane veze, distributivne komponente: distributivni blok (Polypact, Polybloc, Multiclip, terminal block), komunikacione komponente: merni uređaji, BP, Powerlogic, Digipact. Prisma Plus omogućava različite nivoe odeljivanja kako bi se formirale posebne celine u ormanu i na taj način dobile forme odeljivanja. Svaki uređaj je deo funkcionalne celine koja uključuje namensku montažnu ploču, prednju masku za sprečavanje direktnog dodira delova pod naponom, kao i prefabrikovane sabirničke priključke.

schne

IT rešenja – samostojeći rack orman – visine 24U, postavljen na dupli pod ispod kojeg se nalaze strujni i mrežni kablovi do rack-a. Dupli pod može se prilagoditi visini od 6 cm do 25 cm, u zavisnosti od debljine ploča, koja se kreće od 28-38 mm. U rack-u se nalazi PDU napojna letva, NetBotz monitor sa senzorom vlage/temperature i UPS snage 1.500 VA – SMT1500I – rack varijanta. Uređaje je moguće kontrolisati i upravljati preko mreže ili lokalno, preko USB priključaka.

U okviru Show Room-a postoji i trening centar, koji radi od 2008. godine i do sada broji preko 5.000 obučenih polaznika. Trening centar, kao i poseta novootvorenom Show Room-u, funkcioniše po sistemu zakazivanja, a dostupni su trening moduli – motorna zaštita, signalizacija i detekcija, softveri za dizajn i projektovanje niskonaponskih instalacija i ormana, frekventni regulatori, softstarteri i drugi.

Leave a Reply