Klipsch The Nines zvučnici: Moćan hi-fi zvuk, jednostavno podešavanje

Poput modela The Fives i The Sevens pre njih, zvučnici Klipsch The Nines (1.499$) napravljeni su da isporuče izražajno zvučno iskustvo koje se besprekorno integriše u skoro svaku postavku medijskih uređaja, a sve to sa izuzetnom estetikom koja neguje nasleđe brenda i odaje počast eleganciji karakterističnoj za sredinu prošlog veka.

Izrada

Topla i prijatna retro spoljašnjost ne nagoveštvava visokotehnološki hardver koji se krije unutra. Vintidž cabinets ručno su rađeni od drvenog furnira a sa gornje strane nalaze se točkići od brušenog metala za podešavanje jačine zvuka i odabir vrste konekcije. Zvučnici su dostupni u boji oraha ili abonosa i imaju uklonjive magnetne mrežice.

Nines su dvosmerni zvučnici sa titanijumskim visokotoncima od 1 inča na vlasničkim Tactrix rogovima kompanije Klipsch. Ti rogovi od silicijum-kompozita protežu se od ivice do ivice, što predstavlja optimizovani dizajn za najefikasniji transfer visokih frekvencija i detaljniji, precizniji zvuk. Vuferi su potpuno novi od 8 inča i napravljeni su of kompozitnih vlakana a kućišta imaju bas rekfleks otvore pozadi.

Klipsch The Nines zvučnici imaju dizajn sa dva kanala za pojačavanje i integrisanim pojačalom od 240 W RMS (480 W na piku) – po 100 vati za svaki vufer i 20 vati za svaki visokotonac – optimizovan sa sofisticiranim DSP paketom koji uključuje krosovere, limitere i ekvilajzer.

Što se tiče povezivanja svih vaših omiljenih izvora zvuka, od televizora do gramofona, ovi zvučnici su zaista spremni za akciju. Ulazi uključuju integrisani HDMI-ARC, USB-B, optički i analogni 3,5mm ulaz, a ljubitelje zvuka visoke rezolucije obradovaće činjenica da  je tu i digitalno-analogna konverzija od 192 kHz/24-bit. The Nines zvučnici takođe imaju integrisano fono pretpojačalo sa zamenjivim fono/ RCA konektorom i izlaz za sabvufer (sa krosoverom od 60 Hz). I za kraj, tu je Bluetooth 5.0, kao i podrška za aptX, aptX HD i AAC. Međutim, nema Wi-Fi konekciju, Chromecast itd.

Kvalitet zvuka

S obzirom na to da kućište ima dizajn sa otvorom pozadi, za optimalan bas i zvučnu sliku najbolje je da zvučnike postavite na 30 do 45 centimetara od zida. Ovaj dvosmerni zvučnik proizvodi širok frekvencijski opseg od 34 Hz do 25 kHz, bas je izražen i proteže se tako duboko da je sabvufer nepotreban. Gejmeri, ljubitelji hip-hopa i zaljubljenici u akcione filmove možda će poželeti da ih stave u nešto veću sobu.

The Nines zvučnici nude izbalansiran i prirodan zvuk, a zato što su Klipsch zvučnici vrlo efikasni, drajveri u njima ne moraju previše da se opterećuju, zbog čega dinamički opseg može da se poredi sa nastupima uživo. A pošto imaju dizajn sa dva kanala za pojačavanje, one nude odličnu separaciju visokih i niskih frekvencija.

Zaključak

S obzirom na lozu kojoj pripadaju i uspeh njihovih prethodnika, skoro se podrazumeva da će zvučnici The Nines zvučati odlično. Njihov zvučni potpis karakteriše izuzetna koherentnost, impresivna zvučna slika i osećaj dubine koji vas spaja s muzikom. Bas je tutnjajući i definisan, a srednje frekvencije su bogate i teksturisane za topao i verodostojan doživljaj slušanja. Visoki tonovi su jasni i detaljni. Mnoštvo funkcija i besprekorno povezivanje čine da se The Nines zvučnici izdvajaju u svojoj klasi.

Osećaj dok slušate ove zvučnike je kao da uživate u jednostavnosti i praktičnosti soundbar zvučnika ali uz separaciju zvuka i zvučne slike, odličan bas i energiju koja ispunjava prostoriju onako kako to samo komponentni zvučnici umeju da proizvedu. Kada tome dodate prelepi vintidž izgled, može se reći da Klipsch The Nines zvučnici donose savršeni balans između svestranosti i šarma i sigurno će zadovoljiti zahtevne slušaoce koji žele da unesu novu dimenziju zabave u igranje video igara, gledanje filmova i, naravno, slušanje muzike.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

IFA 2020: Više snage, manja potrošnja: Nove PerfectDry...

PerfectDry linija mašina za pranje sudova kompanije Bosch...

Zašto je Eufy Pametna vaga C1 najbolja pametna...

Eufy Pametna vaga C1 je jedna od najpristupačnijih...

Prvi rotirajući televizor na svetu stiže i kod...

Prvi rotirajući televizor kompanije Samsung Electronics Co. Ltd....

Bugatti ulazi u segment kućnih zvučnih sistema

Ako niste baš toliko bogati da možete da...

Bioskop u vašem domu

Iz kompanije LG Electronics (LG) stižu novi modeli...

TOP 5: Stilskih bežičnih kućnih zvučnika za 2021....

Audiofili znaju da trenutno živimo u zlatnom dobu...

OLED televizori koji ispunjavaju snove svih ljubitelja filmova,...

Kompanija LG Electronics (LG), lider na tržištu OLED...

Mookkie – Pametna činija koja prepoznaje „njusku“ vaseg...

Mookkie ima ugrađenu kameru sa ribljim okom, IR...

CES 2021: Solar-Breeze Ariel solarni čistač bazena

Ako imate bazen, onda znate koliko vremena iziskuje...

TOP 5: Električni roštilji za dvorište u 2023....

Kako se leto približava, zaljubljenici u električno roštiljanje...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Poput modela The Fives i The Sevens pre njih, zvučnici Klipsch The Nines (1.499$) napravljeni su da isporuče izražajno zvučno iskustvo koje se besprekorno integriše u skoro svaku postavku medijskih uređaja, a sve to sa izuzetnom estetikom koja neguje nasleđe brenda i odaje počast eleganciji karakterističnoj za sredinu prošlog veka.

Izrada

Topla i prijatna retro spoljašnjost ne nagoveštvava visokotehnološki hardver koji se krije unutra. Vintidž cabinets ručno su rađeni od drvenog furnira a sa gornje strane nalaze se točkići od brušenog metala za podešavanje jačine zvuka i odabir vrste konekcije. Zvučnici su dostupni u boji oraha ili abonosa i imaju uklonjive magnetne mrežice. Nines su dvosmerni zvučnici sa titanijumskim visokotoncima od 1 inča na vlasničkim Tactrix rogovima kompanije Klipsch. Ti rogovi od silicijum-kompozita protežu se od ivice do ivice, što predstavlja optimizovani dizajn za najefikasniji transfer visokih frekvencija i detaljniji, precizniji zvuk. Vuferi su potpuno novi od 8 inča i napravljeni su of kompozitnih vlakana a kućišta imaju bas rekfleks otvore pozadi. Klipsch The Nines zvučnici imaju dizajn sa dva kanala za pojačavanje i integrisanim pojačalom od 240 W RMS (480 W na piku) – po 100 vati za svaki vufer i 20 vati za svaki visokotonac – optimizovan sa sofisticiranim DSP paketom koji uključuje krosovere, limitere i ekvilajzer. Što se tiče povezivanja svih vaših omiljenih izvora zvuka, od televizora do gramofona, ovi zvučnici su zaista spremni za akciju. Ulazi uključuju integrisani HDMI-ARC, USB-B, optički i analogni 3,5mm ulaz, a ljubitelje zvuka visoke rezolucije obradovaće činjenica da  je tu i digitalno-analogna konverzija od 192 kHz/24-bit. The Nines zvučnici takođe imaju integrisano fono pretpojačalo sa zamenjivim fono/ RCA konektorom i izlaz za sabvufer (sa krosoverom od 60 Hz). I za kraj, tu je Bluetooth 5.0, kao i podrška za aptX, aptX HD i AAC. Međutim, nema Wi-Fi konekciju, Chromecast itd.

Kvalitet zvuka

S obzirom na to da kućište ima dizajn sa otvorom pozadi, za optimalan bas i zvučnu sliku najbolje je da zvučnike postavite na 30 do 45 centimetara od zida. Ovaj dvosmerni zvučnik proizvodi širok frekvencijski opseg od 34 Hz do 25 kHz, bas je izražen i proteže se tako duboko da je sabvufer nepotreban. Gejmeri, ljubitelji hip-hopa i zaljubljenici u akcione filmove možda će poželeti da ih stave u nešto veću sobu. The Nines zvučnici nude izbalansiran i prirodan zvuk, a zato što su Klipsch zvučnici vrlo efikasni, drajveri u njima ne moraju previše da se opterećuju, zbog čega dinamički opseg može da se poredi sa nastupima uživo. A pošto imaju dizajn sa dva kanala za pojačavanje, one nude odličnu separaciju visokih i niskih frekvencija.

Zaključak

S obzirom na lozu kojoj pripadaju i uspeh njihovih prethodnika, skoro se podrazumeva da će zvučnici The Nines zvučati odlično. Njihov zvučni potpis karakteriše izuzetna koherentnost, impresivna zvučna slika i osećaj dubine koji vas spaja s muzikom. Bas je tutnjajući i definisan, a srednje frekvencije su bogate i teksturisane za topao i verodostojan doživljaj slušanja. Visoki tonovi su jasni i detaljni. Mnoštvo funkcija i besprekorno povezivanje čine da se The Nines zvučnici izdvajaju u svojoj klasi. Osećaj dok slušate ove zvučnike je kao da uživate u jednostavnosti i praktičnosti soundbar zvučnika ali uz separaciju zvuka i zvučne slike, odličan bas i energiju koja ispunjava prostoriju onako kako to samo komponentni zvučnici umeju da proizvedu. Kada tome dodate prelepi vintidž izgled, može se reći da Klipsch The Nines zvučnici donose savršeni balans između svestranosti i šarma i sigurno će zadovoljiti zahtevne slušaoce koji žele da unesu novu dimenziju zabave u igranje video igara, gledanje filmova i, naravno, slušanje muzike.