Početna Broj 204 10 TRIKOVA za brže kretanje na “mauntin” biciklu

10 TRIKOVA za brže kretanje na “mauntin” biciklu

Svi želimo da idemo brže, ali kako neki biciklisti izgledaju da to postižu sa lakoćom? Kako možemo ostati mirni i staloženi dok sve oko nas postaje sve stresnije?

1. Samouveren položaj tela
Već to znate, ali ipak ne možemo dovoljno naglasiti ovo. Nizak i stabilan položaj tela je kritičan za zadržavanje kontrole nad biciklom. Čim počnete da pomerate granice ovo će biti prva stvar koja biti kompromitovana, tako da morate biti svesni da je to bitan deo zadržavanja kontrole. Vaše ruke trebaju biti savijene u laktovima, glava preko ručki, leđa ravna i zapamtite da će vam ovo omogućiti da balansirate kukovima i kolenima a ne glavom i ramenima. Savladavanje ovog položaja tela, pri svim brzinama i terenima, će vam omogućiti da ostanete neutralni i pružiće vam samopouzdanje da nastavite.

2. Zone kočenja
Kada koristite kočnice desiće se dve stvari. Najočiglednija je da ćete početi da gubite prianjanje dok pneumatici budu pokušavali da vas uspore. Ovo se dešava jer kako budete gubili brzinu, pneumatici će zapravo biti odgovorni da spreče vaše telo da nastavi da se kreće. Sve je to u redu ako ste na glatkoj površini, ali ako ste u položaju u kom vaše noge i ruke moraju da vas održavaju u neutralnom položaju, teško je ostati fluidan dok kočite. Umesto toga, pokušajte da izaberete bezbedne zone kočenja kako bi usporili na bezbednijem terenu. Na taj način na grubljem terenu ne morate kočiti i možete uživati u boljoj kontroli.

Leave a Reply