Početna AUTOMOBILI 99 krivina i 999 stepenika – Range Rover-om do “Nebeske kapije”

99 krivina i 999 stepenika – Range Rover-om do “Nebeske kapije”

Vrtoglavih 99 krivina i 999 stepenika nisu zaustavili novi Range Rober Sport PHEV u nameri da bude prvi automobil koji je savladao ovaj Kineski najpoznatiji spomenik. SUV sa pogonom na benzin i električnu energiju je postao prvo vozilo koje se popelo uz stepenice do prirodnog luka od kamenja u Nebeskoj kapiji.

Izazov je počeo na dnu legendarnog Tianmen planinskog puta, dugačkog 11,3km (poznatog kao Zmajev put). Standardni Range Rover Sport P400 je savladao ovaj zahtevan kurs, sa Ho-Pin Tung iza volana i Terrain Response 2 sistemom u Dynamic režimu.

Na kraju asfaltnog dela puta od 99 krivina, ovaj vozač Formule E je optimizovao Terrain Response sistem za drugi deo izazova, osvajajući vrtoglavih 999 stepenika pod uglom od 45 stepeni, koji vode ka legendarnoj Nebeskoj kapiji, koristeći kombinaciju benzinskog i električnog motora.

Za Ho-Pin Tung-a je ovo bez sumnje bio jedan od najvećih vozačkih izazova sa kojim sam se susreo, iako je iskusio Forumulu E, Formulu 1 i pobedio na 24 sata Le Mans. Range Rover Sport PHEV se savršeno ponašao i ulivao je poverenje, kako na planinskom putu tako i na stepenicama ka Nebeskoj kapiji.

PHEV pogonski sklop pruža ovom modelu domet od 50 km, bez emisije izduvnih gasova, međutim Ho-Pin je koristio napredni Ingenium benzinski motor sa 300 KS i električni motor od 116 KS kako bi sa lakoćom savladao prvi deo izazova. Nakon toga ovaj SUV, sa beskompromisnim „off-road“ dosijeom, se sa lakoćom popeo uz stepenice do Nebeske kapije.

Phil Jones, Land Rover stručnjak je izjavio da je ovo je bio najteži Range Rover Sport izazov u kom je učestvovao, jer dok nisu došli do vrha zapravo nisu znali da li će uspeti. Osvajajući vrh dokazali su fenomenalnu sposobnost Range Rover Sport plug-in hibrida.

U vezi Range Rover Sport P400e
Range Rover Sport P400e koristi Land Rover naprednu plug-in hibridnu tehnologiju, kombinujući električni motor od 116 KS i 2.0 l Ingenium benzinski motor od 300 KS, kako bi napravili sistem sa ukupnom snagom od 404 KS i 640Nm obrtnog momenta. Vrhunac snage benzinskog i električnog motora se ne postiže pri istim obrtajima.

Leave a Reply