Početna Broj 198 …A privezak za ključ gratis! – Bombardier Global 7000

…A privezak za ključ gratis! – Bombardier Global 7000

blank
ATV & NAUTICA 2020

Bombardier priprema poslovni mlazni avion za uspešne privatnike i državnike manjih zemalja.

Pogone ga dva General Electric Passport motora do brzine od 0,995 Maha, maksimalnog dometa 13,700 km. To je razdaljina od Sidneja do San Franciska, Njujorka do Dubaija, ili od Londona do Singapura.

U najmanje komfornoj varijanti prima do 19 putnika, ali je unutrašnjost promenljiva do beskonačnosti, u zavisnosti od krajnjih želja i potreba kupaca. Ukupne dužine od skoro 34 metra (111 fita), Global 7000 je najduži privatni mlazni avion na svetu. Ako ste videli neki duži, to je prepravljeni putnički avion.

Prema planu proizvođača, mlaznjak je podeljen u četiri celine, plus peta za odmor posade. Prva je za posao, gde ima mesta za četvoro, zajedno sa stolovima na izvlačenje i velikim ekranom na zidu; druga je za konferencije (za do šest osoba) i/ili poslovne ručkove; treća za zabavu, sa velikim HD televizorom i premijum audio sistemom. Na kraju, tu je velika spavaća soba s kupatilom i tuš kabinom.

Global 7000 je opremljen mrežom optičkih kablova, koji su povezani sa ultra-brzim Ka-band satelitskim sistemom, za brzu internet vezu.

U maloprodaji će koštati oko 73 miliona dolara.

Leave a Reply