Početna AUTOMOBILI Android zabava u Hondi! – Android informativno-zabavni sistem koji pokreće NVIDIA Tegra

Android zabava u Hondi! – Android informativno-zabavni sistem koji pokreće NVIDIA Tegra

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Prvi embedded Android informativno-zabavni sistem koji pokreće NVIDIA Tegra

 

Najbolji telefoni 2019

Integrisanjem Tegra procesora namenjenog automobilima, Honda postaje devetnaesti proizvođač automobila na svetu koji koristi NVIDIA tehnologiju za informativno-zabavne aplikacije unutar vozila. Ova objava se poklopila sa premijernim predstavljanjem navedenih Honda modela na ovogodišnjem Mondial de l’Automobile sajmu u okviru pariskog sajma automobila.

“Honda donosi napredne NVIDIA mobilne tehnologije stvarajući nov, bitan segment u automobilizmu,” izjavio je Rob Csongor, potpredsednik i generalni direktor za automobilizam u kompaniji NVIDIA. “Unutar ovih Honda modela, NVIDIA Tegra rešenje pomaže Androidu da stvori otvorenu, fleksibilnu informativno-zabavnu platformu koja premošćuje jaz između aplikacija za pametne telefone i zahteva automobilske industrije, ali ono što je najvažnije – čini vožnju sigurnijom.”

NVIDIA i Honda su radili zajedno na integraciji Android 4.0.4 kao embedded operativnog sistema unutar 2015 Honda Civic, Civic Tourer i CR-V modela.

Oslanjajući se na snažan, ali energetski efikasan NVIDIA Tegra procesor namenjen automobilima, Honda Connect informativno-zabavni sistem je jednostavan za upotrebu. Brz odziv na touchscreen pokrete omogućava korisnicima identičan osećaj kao pri koriščenju pametnih telefona ili tableta.

Uz bogatu i živopisnu grafiku i mogućnost prilagođavanja ekrana, Honda Connect pruža autentično iskustvo za volanom. Sistem sa integrisanim Tegra čipom pokreće 7-inčni kapacitivni touchscreen displej za satelitsku navigaciju, AM/FM/DAB, prednju kameru i pruža informacije o vozilu. Pristup Honda App centru omogućava preuzimanje kompatibilnih aplikacija za upotrebu na touchscreen-u, kao što je Aha Radio.

Danas postoji oko 6 million vozila sa NVIDIA procesorom. Očekuje se da će u narednih pet godina još 25 milliona NVIDIA procesora biti integrisano u automobile. Više informacija o NVIDIA Automotive dostupno je na www.nvidia.com/automotive.