EQS će omogućiti kupcima u luksuznom segmentu da u potpunosti iskoriste sve prednosti potpuno električne arhitekture, obzirom na prostor i dizajn.

Sa dometom do 770 km (prema WLTP), EQS i u ovom pogledu ispunjava zahteve napredne limuzine u segmentu S-Klase.
Tome značajno doprinosi novi svetski rekord u aerodinamici za serijske automobile sa cd vrednošću od 0.20.

Nova generacija električnih vozila u luksuznom segmentu zasnovana je na prilagođenoj arhitekturi, koja se može u razmeri menjati i može se koristiti u svim serijama modela.

Međuosovinsko rastojanje i širina traga točkova kao i druge sistemske komponente, posebno baterije, izmenljivi su zahvaljujući modularnom dizajnu. Koncept vozila je ovako optimizovan da udovolji svim zahtevima buduće porodice električnih modela.

Sa radnim dometom do 770 kilometara (WLTP) i snagom od 385 kW, pogonski sistem EQS-a ispunjava sva očekivanja progresivne limuzine u segmentu S-Klase.
EQS poseduje električni pogonski sistem (eATS) na zadnjoj osovini, dok verzije sa pogonom na sva četiri točka, 4MATIC, takođe imaju eATS i na prednjoj osovini.

EQS obeležava i lansiranje nove generacije baterija sa znatno većom gustinom energije. Veća od dve baterije ima korisni sadržaj od 107.8 kWh.

To je za oko 26 procenata više od EQC modela.

Inovativni softver za upravljanje baterijama, razvijen unutar kompanije, omogućava bežično ažuriranje (OTA): upravljanje energijom modela EQS se stoga ažurira tokom celog životnog ciklusa. Veliki napredak u održivosti je postignut u hemiji ćelija: udeo kobalta je smanjen na deset procenata, a optimizovani aktivni materijal sastoji se od nikla, kobalta i mangana u razmeri 8:1:1.

Što se tiče navigacije sa Electric Intelligence funkcijom, ime sve govori.

Ona planira najbržu i najprikladniju rutu, uključujući zaustavljanje zbog punjenja, na osnovu brojnih faktora i, na primer, dinamički reaguje na gužve u saobraćaju ili promenu stila vožnje.

U modelu EQS, navigacija sa funkcijom Electric Intelligence je još pametnija nego pre.
EQS se može puniti sa snagom do 200 kW na brzim stanicama za punjenje jednosmernom strujom.

Kod kuće ili na javnim stanicama za punjenje, EQS se može udobno puniti snagom do 22 kW pomoću neizmenične struje preko urađenog punjača.

EQS takođe možete puniti i dvosmernim punjačem u Japanu (možete koristiti energiju baterije za snabdevanje Vaše kuće).
Dodatno, postoje razni inteligentni programi koji se mogu aktivirati u zavisnosti od lokacije i funkcije kao što su posebno punjenje koje štedi energiju.

Vozite se do stanice za punjenje, otvorite poklopac, umetnite konektor i struja kreće: ovako je jednostavan postupak punjenja sa modelom EQS, zahvaljujući Uključi & plati (Plug & Charge) fukciji.

Novi način punjenja nudi Mercedes me Charge. Drage karaktersitike uključuju najgušću mrežu stanica za punjenje, sa više od 500,000 njih u 31 zemlji, kao i zeleno punjenje. Zeleno punjenje smanje otisak CO2.

Sa cd vrednosšću od 0.20, EQS ima najbolju aerdoinamiku od bilo kog serijskog automobila. Opseg rada posebno ima koristi od ovoga.

Takođe je među najboljima u pogledu udobnosti i buke. Velika pažnja prema detaljima krije se iza vrlo dobrih aerodinamičkih i aeroakustičnih performansi.

Kao deo svoje inicijative “Ambition 2039”, Mercedes-Benz radi na tome da ponudi ugljen-neutralnu flotu novih vozila za manje od 20 godina.

Već 2030. godine, kompanija želi da više od polovine automobila koje prodaje ima električni pogonski sistem – to uključuje električna vozila i plug-in hibride.

U mnogim oblastima, Mercedes već danas razmišlja o budućnosti – EQS je dizajniran sa idejom održivosti na umu.

Vozila se proizvode na CO2-neutralnoj osnovi, dok se koriste materiji koji štede resurse, kao što su patosnice napravljene od recikliranog materijala.

Prethodni tekstPanasonic NOVA linija televizora za 2021.
Sledeći tekstKako smo uz pomoć LG uređaja prodisali u domu?

Leave a Reply