Početna AUTOMOBILI BMW Alpina B7 xDrive i M760Li xDrive

BMW Alpina B7 xDrive i M760Li xDrive

Treća generacija plave sedmice i prvi M7

blank
ATV & NAUTICA ATV

BMW serije 7 je veoma lep automobil. Brz je, udoban, i opremljen poslednjom tehnologijom. Ali, za nekolicinu veoma zahtevnih, koje ne zadovoljava standardni izbor kod lokalnog prodavca BMW-a, u saradnji sa Alpinom je napravljen B7, nešto kao M serija najvećeg i najluksuzbijeg Bavarca. U „običan“ model 750i xDrive su stavili više tehnologije, brzine, komfora…, za više novca.

Visoke performance, savršeno balansirane

ATV & NAUTICA 2020

Pojava B7 Alpine se ogleda u eleganciji i atletskoj građi. Aerodinamički elementi naglašavaju sportski karakter, sa skladno balansiranim prednjim i zadnjim spojlerima koji ističu snažnu figuru auta.

Dizajn spaja formu i funkciju – aerodinamične komponente spuštaju auto prema asfaltu, dajući maksimalnu stabilnost u vožnji pri svim brzinama. Precizno vođenje svežeg i hladnog vazduha ka zasebnim komponentama poboljšavaju hlađenje celokupnog sistema. Prednja rešetka u obliku bubrega ima zakrilca koja se po potrebi otvaraju ili zatvaraju, kako bi optimalno hladila motor.

Klasična Alpina

Bezvremenski dizajn krasi svaku Aplinu. Sve su slične, a opet dovoljno različite. Točkovi od 20 inča sa 20 krakova su klasika, kao i prepoznatljiva plava boja. Sportski izduvni sistem ima dva para eliptičnih cevi koje nagoveštavaju snažni V8 motor.

U kombinaciji sa odgovarajućom veličinom turbina, ova konfiguracija omogućava veoma efikasno korišćenje energije izduvnih gasova. 670 Nm obrtnog momenta dostupno je na 2000 obrtaja. Čak i pri malim brzinama reakcija na papučicu gasa je momentalna i brutalna.

Maksimalni sportista

Vozačko iskustvo sa bi-turbo motorom je nesvakidašnje. Rafinisan i prilagođen karakteristikama performansi i u saradnji sa ZF menjačem, prenos je izuzetno udoban u svim situacijama. Dinamika vožnje se prilagođava izabranom modu, a „vazdušni“ sistem vešanja u dve ose je odgovoran za izuzetan nivo udobnosti u vožnji. U automatskom modu, kombinacija od osam brzina i visok obrtni momenat čine opuštenu vožnju i krstarenje magistralnim putevima pri niskim obrtjima motora. Sportski mod je već priča za sebe. Vozne performanse su drugačije, a brzine se menjaju brže. Za maskimalne performanse se koristi Manual mod. Na menjaču kratko i brzo (1/10 sec.) menjate u sledeću brzinu, onda kada vama odgovara.

Sveža pokretačka snaga

Motor je V8, od 4,4 litre sa Bi-turbo punjenjem i 600 KS (oko 6000 obrataja), a maksimalni obrtni momenat od 800 Nm je na raspolaganju već od 3000 obrtaja. Rezultat je 3,7 sekunde do 100 km/h (4,2 zadnja vuča), a maksimalna brzina je 310 km/h. U kombinovanoj vožnji troši oko 10 i po litara, pri 242 g/km CO2.

Brzinometar u LED tehnologiji

Digitalni instrumenti imaju Alpina dizajn. U comfort modu su klasičnog dizajna, okrugli sa plavom pozadinom i crvenim kazaljkama. Sportski mod boji u zeleno deo koji je kazaljka prešla dok stremi ka desnoj strani table.

Luksuzan enterijer

Diskretni Alpina detalji unose ekskluzivnost i individualni stil u unutrašnjosti. Lavalina koža na volanu se ručno ušiva, koji ima crveno-plavi logo u sredini, a plave i zelene šavove na crnom volanu.
Široku paletu standardne opreme obezbeđuje maksimalnu udobnost, uključujući i Nappa kožu, komforna sedišta, keramičke aplikacije na odabranim elementima kontrole table…
Head-up displej i kamera za pregled unazad se podrazumeva, kao i poslednji navigacioni sistem, infotejnment i komunikacioni sistem. Za kraj, ili početak, prag vrata je osvetljen plavom bojom.

Leave a Reply