Početna Lifestyle Boing kakav do sada niste videli – VIP 747-8

Boing kakav do sada niste videli – VIP 747-8

ATV & NAUTICA 2020

Većina nas ne može sebi da priušti avionsku kartu za prvu klasu, a kamoli da kupi avion za sebe. Čak i u svetu bogatih došlo je do nekih novina što se tiče privatnih aviona, a to je lični Boeing 747-8. Boeing 747-8 je drugi najveći komercionalni avion, odmah posle Airbus-ovog A380. Greenpoint Technologies, iz grada Kirkland-a, je prva opremila industrijski avion i pretvorila ga u VIP 747-8 u privatne svrhe za neobjavljenu klijantelu.

Kao što smo gore već spomenuli da je ovo drugi po veličini komercialni avion u svetu, samo ćemo vam reći da avion u VIP verziji ima oko 444 metara kvadratnih slobodnog prostora. Ovaj model ima i dodatnih 36 metara kvadratnih u „Aeroloft“-u koji se nalazi iznad glavne kabine, između gornjeg dela i repa. Bogati ljudi i vlade su naručili devet VIP 747-8, a Boeing je već isporučio osam.

ATV & NAUTICA 2020

Samo da spomenemo da Boeing isporučuje avione bez urađenog enterijera, jer za to je zadužena gore spomenuta kompanija, Greenpoint. Inače avion može da preleti skoro 15.000 km bez sletanja. A ako vas zanima kako izgleda unutrašnjost VIP 747-8 aviona, to možete videti na slikama, jer verujemo da je to najverovatnije najbliže što ćemo mi ili vi ikada videti uživo. Ako vas zanima cena ovog aviona, možemo vam reći da je njegova cena bez ugrađenih luksuznih poslastica nešto manje od 343 miliona evra.

Leave a Reply