Početna Lifestyle CHRISTOPHE, pametna V.I.P narukvica iz Pininfarina studija

CHRISTOPHE, pametna V.I.P narukvica iz Pininfarina studija

Panasonic TV

Pametni satovi i drugi predmeti za nošenje su napokon počeli da dobijaju luksuzne verzije. Dok je tehnologija kod takvih uređaja znatno napredovala, za poboljšanja dizajna je trebalo malo više vremena. Ipak, nedavno su i Samsung i Apple preduzeli neke korake koji ih vode na pravi put. Britanska marka Christophe & Co je, međutim, dala potpuno novo značenje izrazu „dizajn predmeta za nošenje“. Njihov proizvod pod nazivom Armill spada u zasebnu kategoriju: ultra-luksuzna pametna narukvica. Dizajnirao ju je italijasnki dizajn studio Pininfarina, i nema joj ravne po pitanju dizajna i kvaliteta izrade.

Dovoljan je jedan pogled da zaključite da Armill više spada u luksuzan nakit nego u nosivu spravicu. Postoji i opcija da se narukvica kupi bez tehnoloških dodataka. Armill se uglavnom nudi muškarcima, ali je toliko lep da će se verovatno svideti i damama.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Postoje tri Armill modela – osnovni model Virtus, model srednjeg ranga Orion i model najvišeg ranga Apollo. Čak i uz pomoć Pininfarine, koji je čuven kao dizajner automobila marke Ferari, firmi Christophe & Co su bile potrebne 3 godine da razvije i dizajnira ovu narukvicu. Veličina svake narukvice će biti prilagođena svakom kupcu. Inače, naziv „Armill“ potiče od drevne narukvice koju su nosili kraljevi i plemići da bi njome pokazali svoj status.

Baterije koje pokreću Armill se napajaju isto kao i automatski satovi – pokretima ruke onoga ko je nosi. Što je više nosite, više se puni, a baterije mogu da uskladište dovoljno energije za godinu dana.

Iz firme Christophe & Co obećavaju da njihova skupocena narukvica neće zastareti vremenom, jer će čak biti moguće da se unaprede mikro-elektronski elementi ugrađeni u nju. Armill ima mogućnost Bluetooth i NFC povezivanja, a proizvođač planira da redovno ažurira softver.
Uz narukvicu se nude razne dodatne pogodnosti, kao što je članstvo u ekskluzivnim klubovima, događaji zatvorenog tipa, slično onome što nudi Vertu.
Ova narukvica koja radi isključivo na iOS-u može da se naruči u pretprodaji na sajtu christophe.co.uk. U prvoj fazi biće ponuđena ograničena serija od 425 komada. Cena za Virtus je $75,000 (300 komada), za Orion $93,000 (100 komada) i za Apollo $149,000 (25 komada).

Leave a Reply