Sveže predstavljeni Ducati Futa je čistokrvni drumski bicikl – i to trkački. Dizajniran je da ide brzo i da bude efikasan.

Monokok ram od ugljeničnih vlakana ima sportsku izdržljivu geometriju, ali sa tehničkim detaljima fokusiranim na aerodinamiku i brzinu. Kompaktni zadnji lančanik, sa spuštenim štitnicima, čini motocikl udobnim i pritom stvara manje vazdušnog otpora.

Zadnji trougao je lateralno rigidan, upravo zbog odabira pozicije štitnika, i omogućava bolji prenos snage do točkova, kao i bolji odziv bicikla. Donja cev, cev sedišta i slajderi viljuške su ekspertski profilisani, a šema bojenja sastoji se iz sive i crne kao osnovne boje sa detaljima u Ducati crvenoj boji.

Ovaj bicikl nije dizajniran samo za one koji žele da jure, on je takođe dizajniran za ljude sa dubokim džepom. Nećete moći da sednete na Ducati Futa bicikl ako prvo ne iskeširate 7.690 evra.

Bicikl je težak 12,4 kg i ima bateriju od 250 Wh, što je prilično standardno za lagane električne drumske bicikle. Tu je i dodatna baterija od 250 Wh koju možete dodati i time duplati autonomiju bicikla. Sa ultraefikasnim e-biciklom kao što je ovaj, potrošnja od oko 3Wh/km je uobičajena, što znači da bi baterija na modelu Futa mogla bez problema da izdrži 80 km u režimu slabije potrošnje. Druga baterija naravno znači duplo veću razdaljinu.

Prethodni tekst4x RED DOT za HONDU
Sledeći tekstEpson laserski projektor na pametan način postiže Full 4K rezoluciju

Leave a Reply