Početna Lifestyle Električni jeftini avanturista na točkovima – Arcimoto SRK

Električni jeftini avanturista na točkovima – Arcimoto SRK

blank
Panasonic TV

Iako trajanje baterija kod električnih automobila postaje sve duže, većina njih i dalje nije u stanju da omogući neki duži put samo jednim punjenjem, što za sada upotrebu električnih automobila ograničava na vožnju po gradu. Ali, onda se postavlja pitanje – da li je za vožnju po gradu potreban kompletan električni automobil? Inžinjeri iz kompanije Arcimoto, iz mesta Judžin u državi Oregon, misle da nije. Stoga su predstavili osmu verziju svog električnog vozila koje predstavlja hibrid između motocikla i automobila pod nazivom SRK.

Proteklih 8 godina, kompanija Arcimoto je radila na raznim verzijama modela SRK. Iako ovo vozilo na prvi pogled deluje kao obični automobil sa tri točka, ubrzo ćete primetiti dva sedišta jedno iza drugog i drške u stilu motocikla, sa polugama za gas i kočnicu.

ATV & NAUTICA ATV

SRK osme generacije teži 464 kg i predstavljen je javnosti sredinom novembra. Proizvođač kaže da je njegova energetska efikasnost jednaka potrošnji od 1l/100km kod benzinskih motora, da od 0-100 km/h ubrzava za 7.5 sekundi, i da mu je maksimalna brzina 137 km/h. Pokreću ga dva motora smeštena na prednjoj strani, koji snagu isporučuju na prednje točkove.

Litijum-jonska baterija 12 kWh u osnovnom modelu može da preveze „dve osobe i njihov prtljag“ 113 km jednim punjenjem, dok opciona baterija od 20-kWh taj broj podiže na 209 km.

SRK je zvanično klasifikovan kao motocikl, tako da ne mora da ispunjava zahtevne bezbednosne standarde koji važe za automobile. I kao što prodavci kažu – „ta ušteda je preneta na vas“, pa je planirana osnovna cena ovog modela $11,900. Proizvođač se nada da će proizvodnja početi u narednih godinu ili dve.

Leave a Reply