Početna Broj 186 Ferstapen se provozao čuvenim štrajfom

Ferstapen se provozao čuvenim štrajfom

blank
ATV & NAUTICA ATV

Ferstapen se provozao čuvenim Štrajfom

Maks Ferstapen je već u prvoj sezoni stekao status neustrašivog i izuzetno talentovanog vozača. Ali, ono što je 18godišnji vozač Toro Rosa uradio u Kicbilu slobodno se može nazvati „pisanjem istorije“.

ATV & NAUTICA 2020

Naime, Holanđanin se spustio niz najčuveniju skijašku stazu u Kicbilu sa svojim bolidom. Jedina pomoć koju je imao su lanci i malo podignut zadnji deo.

„Može se reći da sam psihopata, može se reći da sam inovator. Šta god vam se sviđa. Ja sam uživao. Ovo je prava vožnja, a ko zna za šta će mi biti potrebne informacije koje sam sakupio spuštajući se niz Štrajf“, rekao je Ferstapen.

Ako ste se ikada pitali šta rade F1 vozači u višemesečnoj pauzi između dve sezone, ovo je možda najbolji mogući odgovor…

Potrošači i vlasnici u supermarketima profitiraju od F1 tehnologije

Ako pratite Formulu 1, onda ste sigurno čuli za tim Vilijamsa. Ali, ono što verovatno ne znate je da oni imaju odeljenje za „naprednu tehnologiju“ i da uvek pokušavaju da ostanu za korak ispred ostalih. Obično im to i uspeva.

Njihov najnoviji izum će se naći i u supermarketima. To su plastični frižideri koji su otvoreni, ali uspevaju da održe temperaturu i svežinu hrane. Osim toga, štede struju (do 32% uštede) i ne rashlađuju okolinu, tako da se ubuduće nećete smrzavati kada odete u nabavku.

Kako prenose iz Vilijamsa, popularni „Aerofil“ je samo „komad plastike koji nećete ni primetiti“, a mnogo će pomoći i kupcima i prodavcima. Prva „tura“ futurističkih frižidera trebalo bi da se nađe u Velikoj Britaniji u februaru u lancu supermarketa „Sainsbury’s“, a probne verzije su se već pokazale kao veoma uspešne.

Pogledajte promene koje nas očekuju 2017. godine

Novinari sajta motorsport.com potrudili su se da naprave vizuelnu predstavu promena pravila koje nas očekuju 2017. godine. Iako se neprestano najavljuju radikalne promene, povećanje brzine i više preticanja, izvesno je da će se to 2017. zaista dogoditi. Među promenama se ističe povećanje sile prianjanja, koja donosi dodatno ubrzanje i povećava mogućnost priticanja protivnika.

Ne zna se tačno koliko će to ubrzati bolide, ali ono što je sigurno je da će klasa vozača više dolaziti do izražaja i da će trke biti uzbudljivije nego što su sada. Pošto su promene toliko radikalne, sa nekima će se verovatno sačekati do 2018. godine, kada se budu videli rezultati iz 2017, ali svakako nas očekuje mnogo uzbudljivija era F1. Sve su to ljudi sa ovog sajta detaljno predstavili i objasnili, pa možete pogledati.

U promene su se uključili i vozači, koji imaju svoje zahteve. Oni su tražili da se vrati „staro dobro“ dolivanje goriva tokom pit-stopa, što bi unelo dodatnu dramu i taktiziranje u trke, dok je Luis Hamilton predložio da se umesto kvalifikacija održi sprint trka i tako odrede mesta na gridu.

Leave a Reply