Početna AUTOMOBILI Fića sa Ferrari motorom od 4500 kubika

Fića sa Ferrari motorom od 4500 kubika

3646

Model Fiat 500 vam je odavno poznat, i znamo da je Fiat 500 Abarth sa 160 konja pod haubom najjači među „fićama“, ali ne još dugo. Italijanski dizajnerski studio, Lazzarini Design, radi na tome da u model 500 ugradi 4.5 litarski Ferrari V8 motor, koji se inače nalazi u modelu 458, i koji će imati skromni naziv Fiat 550 Italia.

Dobro ste pročitali, super mali automobil sa preko 500 konja i blizu 542 Nm obrtnog momenta, što zvuči prilično super, a i ludo u isto vreme. Imajući u vidu da je model 500 lak sam po sebi, očekujemo da će Fiat 550 Italia moći da se lansira od 0 do 100km/h za manje od 3,3 sekunde. Logički gledano, vrlo je verovatno da će moći i brže jer se očekuje da će telo modela 550 Italia biti napravljeno od ugljenih vlakana, što bi trebalo znatno da mu smanji težinu.

Naravno da „presađivanje“ neće biti tako jednostavno, naročito kada pogledate da osim motora, treba da se ugrade još i menjač, diferencijal, vešanje a to sve treba smestiti u mali auto. Dosta toga će morati da se uradi, da bi se smestio monstruozni motor, kao što je uklanjanje prednjeg motora i ostaviti samo prednja sedišta. Da spomenemo još i da će sama baza volana morati da se produži za 35cm zbog menjača, a osim ovoga, prednja i zadnja strana će morati da se prošire, prednja za 250mm a zadnja za 350mm. Još uvek nije rečeno zašto će morati da se proširi ali očigledno zbog novog vešanja i verovatno zbog stabilnosti samog vozila zbog buduće snage motora u njemu. Na krovu će se nalaziti usisnik koji će direknto sprovoditi vazduh do motora, dok će pozadi imati ogromni široki spojler da bi mogao što bolje da kontroliše snagu novog motora.

Za kraj samo da vas obavestimo da će biti napravljen samo jedan primerak i njegova cena će biti oko 517.000 evra.

Leave a Reply