Početna Broj 196 Formula 1: Ferrari u naletu

Formula 1: Ferrari u naletu

Dve pobede i jedno drugo mesto Sebastijana Fetela su najbolji start jednog vozača Ferarija još od Mihaela Šumahera i njegove dve pobede u prve tri trke daleke 2004. godine.

ATV & NAUTICA 2020

Fetel uhvatio Mercedes na spavanju!
Četvorostruki svetski šampion je na „Albert parku“ došao do prve pobede još od trke u Singapuru 2015. godine, a 43. u karijeri. Fetel je tako doneo svom timu prvi trijumf na otvaranju sezone posle šest godina, kada je Fernando Alonso bio najbolji u Melburnu. Drugo mesto zauzeo je Luis Hamilton u Mercedesu, dok je treći bio njegov timski kolega Valteri Botas.

Prvu trku sezone obeležila je sjajna vožnja Fetela, ali i taktička greška Mercedesa, koji je pozvao Hamiltona u boks mnogo pre nego što je to slučaj bio sa njegovim rivalima u ostalim timovima. Britanac je poveo sa pol pozicije i održavao je prednost od oko jedne sekunde u odnosu na nemačkog automobilistu sve do odlaska po nove pneumatike.
Međutim, za razliku od njega, Fetel je još nekoliko krugova ostao na stazi, što mu je zajedno sa tim što je Hamilton bio zaglavljen iza Maksa Ferstapena u Red Bulu omogućilo da ga pretekne. Iako je trostruki svetski šampion u pojedinim trenucima bio brži od vozača Ferarija, do kraja trke nije dobio ni najmanju šansu da ga ugrozi na samom vrhu.

ATV & NAUTICA 2020

Leave a Reply