Početna Broj 196 Formula 1: Ferrari u naletu

Formula 1: Ferrari u naletu

Dve pobede i jedno drugo mesto Sebastijana Fetela su najbolji start jednog vozača Ferarija još od Mihaela Šumahera i njegove dve pobede u prve tri trke daleke 2004. godine.

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Sjajni Fetel pokorio i Bahrein
Na startu trke, Botas je zadržao prvo mesto, Sebastijan Fetel se probio na drugo mesto, a Maks Ferstapen sa šestog na četvrto. Prvi je u boks otišao Fetel, u 11. krugu, a kada se vratio na stazu našao se na 13. mestu, između Peresa i Sainsa. Samo krug kasnije, u 12. krugu, počeli su problemi za Ferstapena koji se žalio svom timu i kratko prokomentarisao da „moraju nešto da urade“.

10 saveta Instagram IN PAGE

Nakon izlaska iz boksa udario je u zaštitni zid i za njega je trka u Bahreinu bila završena, a podignuta je žuta zastava.
U 13. krugu je na stazu ušao i ’sejfti kar’ jer je trka završena za Lens Strola. Sudarli su se i Kvjat i Sains, ali je Kvjat uspeo da nastavi trku.
Nekoliko dramatičnih minuta na stazi „prodrmali“ su stvari i na čelu kolone, a Fetel je uspeo da obiđe Botasa i zauzme prvo mesto. U 16. krugu na čelu je bio Fetel, a sledili su ga Botas, Rikardo, Hamilton i Masa.

Fetel je dobro vozio na prvom mestu i do 23. kruga u odnosu na Botasa je imao 2.8 sekundi prednosti, a 4.2 u odnosu na Hamiltona.
Hamilton je uspeo da zaobiđe Botasa i probije se na drugo mesto, ali je zaostatak koji je imao za Fetelom samo rastao. Ipak, Britanac je iskoristio Fetelov odlazak u boks i preuzeo lidersku poziciju. Fetel je iz garaže izašao na treće mesto, za njega je bilo važno da je bio ispred Rikarda, pa je uspeo da povrati prvo mesto.
Tri kruga pre kraja ponovo je istaknuta žuta zastava zbog problema sa motorom Fernanda Alonsa, a Hamilton je to iskoristio da smanji Fetelovu prednost, ali nije uspeo da izbije na prvo mesto.

Leave a Reply