Početna AUTOMOBILI Gospodska vožnja – TEST: BMW serija 6GT

Gospodska vožnja – TEST: BMW serija 6GT

Jedinstvena estetika, prostrana unutrašnjost i vrhunska udobnost u kombinaciji sa superiornim voznim karakteristikama garantuju sportski karakter i zadovoljstvo u vožnji.

blank
ATV & NAUTICA ATV

BMW serije 6 u GT izdanju je miks kupea, limuzine i terenskog vozila. Terenskog u smislu da smo na testu imali xDrive. Ima oblik elegantnog sportskog kupea i otpor vazduha od samo 0,26.

Letimičnim pogledom se vidi snažan i otmen izgled limuzine. Napred se ističu LED svetla i gril hladnjaka čije se rešetke pomeraju, kako bi dozirale količinu vazduha potrebnog motoru. Silueta krova izražava sportsku i elegantnu liniju automobila, a bokovi ističu mišićav izgled. Pozadi se nastavlja sportski izraz u vidu spojlera koji se izvlači na brzinama većim od 120 km/h povećavajući okretnost i stabilnost. Tome doprinosi i spuštanje karoserije za 1 cm.

blank

Toliko o teoriji. Probali smo kako sve funkcioniše u praksi. Po uključivanju motora volan se spušta u „driver“ poziciju i zadovoljstvo počinje. Moćni motor zapremine tri litre ne pravi dodatna pitanja na vaše želje i komande, već izvršava svaki zahtev. Velika snaga je stalno dostupna, mada se reakcija glomaznog motora pomalo čeka – dok se upregnu svi konji i poteraju napred. Čekanje je samo ako iznenada naglo pritisnete pedalu gasa; ako ne pravite nagle pokrete desnim stopalom, 6 GT oduševljava u vožnji i isporuci snage.
Vozačev ekran je potpuni digitalan, samo ima analogni krivi oblik brzinometra. Informacije se prilagođavaju željenom prikazu koji uglavnom varira od izbora načina vožnje – Eco Pro, Comfort i Sport. U zavisnosti od odabranog moda se definiše reakcija motora i upravljanje.

Leave a Reply