Početna AUTOMOBILI Gospodska vožnja – TEST: BMW serija 6GT

Gospodska vožnja – TEST: BMW serija 6GT

Jedinstvena estetika, prostrana unutrašnjost i vrhunska udobnost u kombinaciji sa superiornim voznim karakteristikama garantuju sportski karakter i zadovoljstvo u vožnji.

ATV & NAUTICA 2020

Udobnost sedišta je neupitna. Moguće je podesiti jačinu grejanja i ventilacije u zavisnosti od spoljne temperature. Recimo da se automatski aktivira grejanje na temperaturama ispod 10 stepeni i hlađenje ako je temperatura preko 25 stepeni. Pozadi ima mesta na pretek. Više za dva nego tri putnika, jer je središni deo klupe povišen i onda se glavom mnogo približava plafonu. Delimično je kriv i šiber i stakleni krov. Ostali smo zatečeni nedostatkom opcija na zadnjoj klupi. Određuje se temperatura (ovo je auto sa četiri zasebne zone) i jačina ventilacije. Prozori na vratima nemaju gornji ram, kako bi se dodatno istakla elegancija Serije 6 Gran Turismo. Sve dihtuje kako treba, ali se čuje tihi šum pri jakom vetru ili kada vozite bitno preko ograničenja brzine.

ATV & NAUTICA 2020

Implementirano harman/kardon ozvučenje emituje sve zvukove koje su muzičari napravili. Kao izvor muzike preporučujemo CD (da, BMW i dalje ima CD slot), ili FLAC format preko USB-a. Mada, USB-i su postavljeni na nezgodnim mestima. Veća pažnja je posvećena instalaciji utičnica od 12V, kojih smo izbrojali četiri: jednu na centralnom grebenu, dve na zadnjoj klupi i četvrtu u prtljažniku.

Bežično punjenje telefona je u kaseti iza menjača. Teško je dostupna i ima mesta samo za jedan telefon. Najveći, Note 8, jedva staje – ne može sa zaštitnom maskom. Zapravo, ne može da legne na površinu namenjenu telefonu, ali je baterija dovoljno blizu da indukcija proradi.

Gepek je šampionski. Otvara se (i zatvara) s vozačevog sedišta, a unutra ima mesta za ceo fudbalski tim. Kada se obore zadnja sedišta, staju i navijači (tada je ukupna zapremina 1800 litara).

Na kraju da pomenemo i moćni daljinski upravljač, ili narodski rečeno ključ od auta. Ima tastere za vrata i gepek, ali i ekran za kontrolu još po nečeg. Konkretno za svetla, info o dometu vozila, vremenu uključivanja ventilacije i temperature vozila i parkiranje istog. Dočekali smo da je i ključ od auta postao računar. Baterija se puni bežično (ako postoji ta opcija u kolima), ili preko micro USB kabla.

Leave a Reply