Početna AUTOMOBILI Gospodska vožnja – TEST: BMW serija 6GT

Gospodska vožnja – TEST: BMW serija 6GT

Jedinstvena estetika, prostrana unutrašnjost i vrhunska udobnost u kombinaciji sa superiornim voznim karakteristikama garantuju sportski karakter i zadovoljstvo u vožnji.

ATV & NAUTICA 2020

Vožnja vozača
BMW 6 GT ima drugi stepen autonomne vožnje i moguća je parcijalna autonomija. Opremljen je senzorima koji mu daju svest o okolini. Prevedeno u vožnji, ima radar napred, da bi adaptivni tempomat određivao brzinu vozila u odnosu na put ispred vas. Ako je put čist, 6 GT je brz koliko ste vi odredili tempomatom. Kada vam se u traci nađe drugo vozilo, auto usporava i drži bezbednu udaljenost od njega, ide jednakom brzinom kao i auto ispred, čak do potpunog zaustavljanja.

ATV & NAUTICA 2020

Opcija zadržavanja trake drži BMW u traci u kojoj ste, i skreće po putu kako on krivuda, ili jednostavno drži pravac ako tako ide put. Na auto putu ostavlja toliko prostora ispred sledećeg vozila da su nam drugi vozači suviše često ulazili ispred nas, smatrajući da ima dovoljno prostora i za njih.

Ukupno gledano, pomaže u nekim momentima, ali zahteva pažnju vozača. Držanje trake nije za grad. Kada je horizontalna signalizacija slabo vidljiva ni auto ne zna gde da vas vodi, a kada uđe u raskrsnicu, gde nema nikakve signalizacije, potpuno se izgubi.

BMW serija 6 Gran Turismo, 630d xDrive
Motor: dizel, Euro 6, 2.993 ccm, 265 KS
Menjač: automatski ZF steptronic, 8 stepeni prenosa
Ubrzanje: 6 s
Maksimalna brzina: 250 km/h
Potrošnja (na testu): 12,1 l / 100 km
Dimenzije: (5.091 x 1.902 x 1.540) mm, 1.720 kg
Međuosovinsko rastojanje: 3.070 mm
Kapacitet prtljažnika: 610 l

Cena testiranog vozila: 95,628 EUR
Kontakt: www.bmw.rs

Leave a Reply