HOFELE-Design je ovlašćeni partner kompanije Mercedes-Benz AG i oni u svom poslovanju prate smernice koje je postavio Mercedes-Benz, to znači da fabrička garancija na osnovna vozila i dalje važi za zemlje u kojima HOFELE ima ovlašćenje Mercedes-Benza za isporučivanje novih vozila.

HOFELE je u potpunosti redizajnirao prednji branik na G-Klasi, dodavši elemente od ugljeničnih vlakana kao i zasenčene hromirane detalje.

Prednji branik koji je odradio HOFELE se proteže sa bokova do izduženih multikonturisanih blatobrana napravljenih od ugljeničnih vlakana.

Na prikazanom vozilu delovi od pravih ugljeničnih vlakana su samo delimično vidljivi i prave kontrast u odnosu na boju karoserije.

Ono što je po prvi put viđeno na jednom G63 modelu jesu HOFELE bočne stepenice koje se spuštaju elektronski i prostiru se celom dužinom automobila.

Originalni G63 ima bočno-postavljene izduvne cevi auspuha koje bi smetale pri korišćenju električnih bočnih stepenika.

U kompaniji HOFELE su rešili ovaj problem koristeći jedinstveno patentirano rešenje – izduvne cevi se pomeraju zajedno sa stepenicama dok se ove spuštaju na svoju poziciju.

Ovo je vrlo inteligentno inženjersko rešenje koje rešava problem koji postoji kod standardnog modela G63, gde putnici pozadi moraju otežano i ne baš otmeno da zakorače u vozilo i imaju još teži izlazak iz njega.

Stepenice koje se pružaju celom dužinom i spuštaju elektronski kao i opciona zadnja vrata koja se izuzetno široko otvaraju predstavljaju veoma praktična poboljšanja koja je predstavila kompanija HOFELE.

Još neke dizajnerske karakteristike koje je predstavio HOFELE uključuju elemente od ugljeničnih vlakana poput jedinstvenog kućišta za rezervni točak koji je postavljen na vrata gepeka.

Sada ćemo da bacimo pogled na unutrašnjost ovog automobila.

Veoma je interesantno da je HOFELE izmenio standardni raspored sedenja sa pet sedišta i dizajnirao, napravio i instalirao šest sedišta u tri reda.

Dva sedišta skroz pozadi su svakako pogodnija za decu ili niže odrasle osobe i naravno da je napravljen kompromis po pitanju veličine prtljažnika ali ova dva sedišta pozadi se mogu sa lakoćom ukloniti kada vam je potrebno više prostora za odlaganje stvari.

U kompaniji HOFELE se nisu bavili samo brojem sedišta, ceo enterijer je u potpunosti unapređen.

Standardna Mercedes-Benz koža je zamenjena sa posebnom „Berry Red“ kožom specijalno dizajniranom za ovaj model sa jedinstvenim i modernim šablonom štepa.

Vrlo detaljan dizajn perforacije i štepa moguće je postići samo uz pomoć najsavremenijih mašina kojima upravlja kompjuter.
Svuda je primetna izuzetna posvećenost detaljima.

Alkantara u boji antracita daje kontrast u unutrašnjosti i prekriva većinu površina koje nisu pokrivene upečatljivom Berry Red kožom, tu spadaju i celo nebo, A, B i C stubovi i zadnji delovi sedišta.

I u unutrašnjosti ima elemenata od ugljeničnih vlakana, kojima se i u enterijer prenosi sportski stilski koncept.

Ukupno gledano, poboljšanja koja je predstavio HOFELE zaista podižu G-Klasu na još viši nivo prestiža u ovom luksuznom segmentu.

Kombinacija boja i teksture materijala se međusobno odlično nadopunjuju i to na način koji se retko viđa na ovom tržištu.

Prethodni tekstiF Product Design Gold Award za Miele indukcione ploče
Sledeći tekstBalmuda The Speaker ima hermetički zatvoreno stakleno kućište koje služi kao vakuumska cev

Leave a Reply