Početna AUTOMOBILI I automatsko i „H“ menjanje brzina – Toyota GR HV SPORTS

I automatsko i „H“ menjanje brzina – Toyota GR HV SPORTS

Panasonic TV

Ovo je Toyota GR HV SPORTS koncept vozilo, sportski automobil u kom možete uživati bez brige o zagađenju okoline zato što je ovo vozilo hibrid. Tako da, dok istovremeno olakšava vašu ekološku savest, ono zadovoljava potrebe za dinamičnom vožnjom. Toyota tvrdi da je GR HV SPORTS koncept dizajniran da podseća na Toyota Gazoo Racing TS050 hibridne modele.
Impresionirani smo kokpitom koji podseća na borbene avione. Možda najbolji element koji podseća na borbene avione je crvena ručica menjača sa poklopcem koji kad se podigne, isto kao i kod borbenih aviona, poseduje taster za paljenje motora. Čitaoci takođe mogu primetiti da je crveni poklopac takođe graviran sa rasporedom stepena prenosa.

ATV & NAUTICA 2020

„H“ raspored stepeni prenosa ukazuje na to da je ovaj automobil u stanju da bude vožen u 6-stepenom manuelnom režimu, u dobrom starom „H“ šablonu, jednostavnim pritiskom na taster. Izgleda da vozilo poseduje i pedalu kvačila. Međutim, kako je to moguće? Toyota GR HV SPORT koncept vozilo će biti predstavljeno na predstojećem, 45-om Sajmu Automobila u Tokiju.

Leave a Reply