Početna Lifestyle ISKORISTITE SVAKI TRENUTAK UZ INTRA-MATIC CHRONOGRAPH H

ISKORISTITE SVAKI TRENUTAK UZ INTRA-MATIC CHRONOGRAPH H

Dok Khaki linija satova obuhvata suštinu vojnih satova, Intra-Matic linija nedvosmisleno vuče inspiraciju iz sredine prošlog veka, kao zamišljena da ide uz momački stan Dona Drejpera na Menhetnu. Stoga ima smisla što je novi Intra-Matic Chronograph H zasnovan na nekim istorijskim Hamilton modelima: Chronograph A i B iz 1968. godine.

Sportski hronograf na ručno navijanje je, po mnogima, savršeni sat, a ovaj novi model ima puno toga da ponudi.
Za početak, on ima kontrastni brojčanik („panda“ u beloj i „obrnuta panda“ u crnoj varijanti) što pomaže kod čitljivosti.

U obe boje brojčanik je matiran, što ide dobro uz podbrojčanike sa šablonom koncentričnih krugova. A sve to je upakovano u kućište prečnika 40 mm.

Intra-Matic kolekcija je poznata po relativno tankim satovima u stilu iz sredine prošlog veka, osim kad su u pitanju hronografi. Ovaj sat nije tanak, sa debljinom od 14,35 mm – naročito kada uračunate i izdignuto staklo. Debljina je najizraženija kada gledate sat iz profila, odakle podseća na nabijeni leteći tanjir.

Ovaj model koristi ono što u kompaniji Hamilton zovu H-51 mehanizam (baza: ETA-7753). Mehanički satovi koji samo pokazuju vreme koriste Hamilton H-50 mehanizam.

Ovo je mehanički mehanizam na ručno navijanje koji ima rezervu snage od 60 sati, frekvenciju od 4 Hz i smešten je iza čvrstog, poliranog poklopca sa istim ugraviranim Hamilton logoom i natpisom u retro stilu.

Ukupno gledano, ovo je sat za prave ljubitelje satova. On je prepun vintidž dizajnerskih elemenata i zadovoljiće vaše mehaničke želje.
To je vrlo lep sat koji dobro stoji na ruci – uprkos debljini kućišta – zbog svoje savršene veličine od 40 mm.

Ako ste u potrazi za hronografom na ručno navijanje, ali niste spremni da se ispružite za neki model u rangu Speedmastera, Hamilton ima fantastičnu alternativu za vas.

Prethodni članakNOVI BENTAYGA HIBRID
Sledeći članakSeks u digitalnoj eri: ESET otkriva novo istraživanje o bezbednosti pametnih seks igračaka

Leave a Reply