Početna AUTOMOBILI Kabrio S.U.V. za sve terene – Volkswagen T-Cross Breeze

Kabrio S.U.V. za sve terene – Volkswagen T-Cross Breeze

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Na sajmu Geneva International Motor Show 2016, Volkswagen je premijerno predstavio model T-Cross Breeze, prvi SUV kabriolet u Polo klasi. Ovaj model sa dvoja vrata i četiri sedišta prati koncept savremenih kabrioleta sa mekim krovom. T-Cross Breeze je prvi SUV kabriolet u svojoj klasi i, istovremeno, priuštiv i dopadljiv kabriolet sa izdignutim položajem za sedenje koji vam daje savršen pogled.

T-Cross Breeze ima 1.0-litarski TSI turbo-benzinac sa direktnim ubrizgavanjem i 110 KS. Ovaj koncept težak 1.250 kg je prilično snažan, do „stotke“ stiže za samo 10.3 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 188 km/h. Ima rezervoar kapaciteta 40 litara, koji mu u teoriji daje autonomiju od 800 km.

IFA 2019 IN PAGE

Što se veličine tiče, Volkswagen T-Cross Breeze je nešto duži od modela Cross Polo. Ima uske farove, široku masku hladnjaka, a točkovi su smešteni u same uglove automobila.
U unutrašnjosti se nalazi potpuno novi interfejs, skoro bez ikakvih dugmadi. Sve komande su ili osetljive na dodir ili funkcionišu pomoću novih “by-wire” rešenja. Vredi napomenuti i da su neki delovi sedišta napravljeni pomoću 3D štampača.

Putne informacije se prikazuju na trodimenzionalnom animiranom displeju pod nazivom Active Info Display, a korisnici mogu da menjaju oblik, veličinu ili položaj delova displeja. T-Cross Breeze podržava Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink, a tu je i moćan BeatsAudio zvučni sistem.

Leave a Reply