Početna Lifestyle Kompanija Detroit Watch predstavlja retro trkačke hronografe

Kompanija Detroit Watch predstavlja retro trkačke hronografe

Iz sedišta američke automobilske industrije, kompanija Detroit Watch sada nudi tri nova sata koji slave automobilske trke i imaju prepoznatljiv retro izgled.

Ovaj nezavisni proizvođač satova, poznat po svojim hronografima sa tematikom grada Detroita, satovima sa fazama meseca i kolekciji City Code sa kreativnim izgledom brojčanika zasnovanim na pozivnom broju grada, ovog meseca izbacuje M1-Woodward LeMans Classic Chronograph Exhibition liniju hronografa sa ETA Valjoux 7750 mehanizmom koja slavi legendarne trkačke automobile brendova Ford i Porsche.

Detroit Watch koristi svoj hronograf M1-Woodward Avenue kao osnovu za novu kolekciju koju čine čelični modeli u dve veličine i sa tri brojčanika sa šemom živahnih boja trkačkog automobila Gulf iz 1960-ih. To znači da ćete videti brojčanik u klasičnoj svetlo-plavoj boji presečen narandžastom štraftom.

Trojac satova se razlikuje po velikom broju za trkačke automobile koji se nalazi unutar malog podbrojčanika za sekunde koji je postavljen na narandžastoj štrafti.

Detroit Watch nudi izbor brojčanika sa tri broja – 6, 9 i 20 – koji odgovaraju određenim trkačkim automobilima koji su se takmičili na trci 24 časa Le Mana tokom 1960-ih i 1970-ih godina.

Svaki sat dolazi sa čeličnim kućištima prečnika 42 mm i 44 mm.

Pobednici trke 24 časa Le Mana

M1-Woodward LeMans Classic Chronograph Exhibition sa brojem 20 odnosi se na Porsche 917K koji je vozio Stiv Mekvin u filmu „Le Man“ iz 1971. godine.

U kompaniji Detroit Watch objašnjavaju da je Porsche 917K iz 1970. godine, sa šasijom 024, korišćen kao test vozilo za trke u Le Manu pre nego što je postao glavni auto koji je Mekvin vozio u filmu.

Model sa brojem 9 odnosi se na Ford GT40 iz 1968. godine, sa šasijom 1075, koji je noseći broj 9 osvojio trku 24 časa Le Mana 1068. godine.
Do pobede su ga vozili Pedro Rodrigez i Lusijen Bjanki. Šasija broj 1075 je ponovo pobedila na trci Le Mana 1969. godine sa automobilom sa brojem 6.

Što nas dovodi do broja 6 koji se odnosi na isti automobil, Ford GT40 koga su do pobede vozili Džeki Iks i Džeki Oliver 1969. godine u Le Manu.
To je bila druga pobeda na trci Le Man za šasiju 1075 nakon pobede 1968. godine u automobilu sa brojem 9.

Detroit Watch uparuje novu konfiguraciju brojčanika na modelu Le Mans sa crnom kožnom narukvicom sa narandžastim šavovima.

Sa cenom od 1.995 dolara, sat nudi veliku vrednost s obzirom na njegove mehaničke specifikacije, a posebno za ljubitelje trkačkih automobila koji posebno cene eru ovog sporta iz 60-ih i 70-ih godina prošlog veka.

Poklopac kućišta modela 42mm M1-Woodward LeMans Classic Chronograph Exhibition omogućava pogled na mehanizam ETA Valjoux 7750 sa posebnim dekorativnim elementima.

Leave a Reply