Početna Broj 205 Kraljevi funkcija – Bell&Ross RS18

Kraljevi funkcija – Bell&Ross RS18

ATV & NAUTICA 2020

U 2018. Bell & Ross jača partnerstvo s Renault Sport Formula One ™ predstavljanjem tri nova R.S.18 hronografa inspirirana novim Renaultovim bolidom. Već treću godinu zaredom, Bell & Ross dokazuje svoju vezu sa svetom Formule 1® kroz partnerstvo nastale iz zajedničke strasti za inženering, brzinu, performanse i sportski dizajn.

Renault Sport Formula One ™ i Bell & Ross su na zadatku upotrazi za savršenim, nastojeći postići brzinu i mehaničku preciznost. Ova serija od tri high-tech hronografa (BR-X1 Turbulion hronograf RS18, BR-X1 hronograf RS18 i BR03-94 RS18) predstavljena su ove godine na najvećem sajmu satova u Bazelu.

ATV & NAUTICA 2020
Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team – Bell & Ross.
Renault Sport F1 Team Filming Day, Saturday 24th February 2018. Barcelona, Spain.

Ova tri Bel i Ros R.S.18 ručna sata su mehanički hornografi: kraljevi funkcija u svetu moto trka. On meri kratke vremenske intervale, otelotvorujući pojam brzine.
Ručni hronograf na navijanje, najvišeg nivoa komplikovanosti, čini od ovog sata izvanredan primerak. Ovaj sat se smatra najimpresivnijim iz Haute Horlogerie kolekcije. Njegov leteći turbulion kompenzuje efekte zemljine gravitacije na mehanizam i povećava preciznost sata. Neverovatno je kompleksan, izgrađen sa minijaturnim delovima i smešten unutar „plutajućeg“ kaveza koji je montiran tako da izgleda kao da lebdi u vazduhu. Funkcija hronografa se aktivira prekidačem u obliku lopatice postavljene sa desne strane kućišta. Ključna komponenta sistema, krunica sata, upravlja startovanje i zaustavljanje hronografa. Indikacije vremena su crvene i žute. Rezerva snage dovoljna za 4 dana je prikazana u zelenoj boji dok bele kazaljke premazane SuperLuminova premazom pokazuju vreme. Specijalni premaz garantuje čitljivost, čak i po mraku.


Kućišta su napravljena od perforiranog titanijuma koji je peskiran mikroblasting metodom, što im daje nenaglašen – i upečatljivo moderan – matiran izgled. Napravljeni da budu što lakši kako bi imali što bolje performanse, delovi šasije Formule 1® su tehničko umeće.

Hronografi na tri R.S.18 modela se aktiviraju preko drukera koji podsećaju na pedale na volanu Formule 1®. Ovi drukeri, koji se mogu naći i na modelima BR-X1, su sada prilagođeni modelu BR-03.

Sa staklom od anti-reflektujućeg safir kristala, ova tri hronografa su vrlo izdržljiva i garantuju optimalnu čitljivost u svim situacijama, za volanom ili po gradu. Ponašajući se kao karoserija ovog sata, tri kazaljke takođe aludiraju na trkanje. Boje koje su namenjene svim funkcijama hronografa (prepoznatljiva Reno-ova žuta) pokazuju jasnu naklonjenost prepoznatljivoj i visoko stilizovanoj estetici koju vidimo u svetu auto-moto sporta, na trkačkim stazama i „paddock“ zonama. I na kraju, kaiš je posebno dizajniran za ovu seriju od tri R.S.18 hronografa. Napravljen od crne perforirane gume, ovaj kaiš nudi komfor bez premca za ručni zglob zahvaljujući svojoj jedinstvenoj ergonomiji i činjenici da nudi koži dosta prostora da „diše“.

Leave a Reply