Početna Lifestyle Krovno napajanje – Karma Revero

Krovno napajanje – Karma Revero

ATV & NAUTICA 2020

Američka kompanija Karma prikazala je model Karma Revero, koji ima solarne ćelije u krovu radi sakupljanja energije za napajanje automobila. Ovaj hibridni električni model je naslednik modela Karma nekadašnje kompanije Fisker. Spoljašnost automobila nije menjana, ali je ugradnja solarnog panela u krov potpuno novi element. Kompanija tvrdi da ovaj panel može da isporučuje energiju za električni pogon automoibla.

Većina automobila sa solarnim panelima, poput Nissana Leaf, koriste tu tehnologiju za napajanje uređaja u samom automobilu, a ne za pogon vozila. Karma navodi da je ovo prvi serijski auotomobil sa ovakvim energetskim sistemom na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Za sada nije objavljeno više detalja o pogonu modela Revero, ali se sepkuliše o značajno prerađenom sistemu starog Karminog pogona i baterijskom sistemu, sa novim delovima iz BMW-a.

ATV & NAUTICA 2020

Originalna Fisker Karma bila je napravljena oko aluminijumske cevaste šasije i imala je dvolitarski turbo četvorocilindrični motor i dva električna agregata. Plag-in hibridni sistem omogućavao je da automobil pređe više od 50 km samo na električni pogon. Karma sada navodi da će Revero koristiti novi multimedijalni sistem koji predstavlja „otklon od norme“, što sugeriše da će to biti jedan od definišućih elemenata ovog automobila. Model Revero biće zvanično predstavljen sledećeg meseca, a narudžbine će se primati kasnije ove godine. Automobil će se proizvoditi u fabrici kompanje Karma u Kaliforniji.

fisker-karma_solar

Leave a Reply