Početna Lifestyle Leica, ali luksuzni satovi umesto fotoaparata

Leica, ali luksuzni satovi umesto fotoaparata

Panasonic TV

Valbray je poznat kao proizvođač koji u izradi satova koristi mehaniku iz fotoaparata. Stoga je bilo samo pitanje vremena kada će uspostaviti saradnju sa nekim od vrhunskih proizvođača fotoaparata. U saradnji sa kompanijom Leica predstavljen je model Valbray EL1 „Edicija 100 godina Leica fotografije“, izuzetan model u ograničenoj seriji koji ima brojčanik u stilu zatvarača objektiva, poznat pod nazivom Oculus. Sistem se sastoji od grupe sečiva koja se otvaraju i zatvaraju poput zatvarača na objektivu fotoaparata, a koja se aktiviraju kada okrenete spoljni prsten. Sečiva su veoma tanka, debljine od svega 0.01mm, i imaju tri različita premaza protiv trenja koji omogućavaju glatko kretanje mehanizma.

Model EL1 je ime dobio po inicijalima osnivača kompanije Leica, Ernesta Lajca, i ima nekoliko detalja u svom dizajnu koje podsećaju na ovu čuvenu marku fotoaparata, uključujući i očigledne oznake „EL Chrono“, „100 Years“, „Weitzlar Germany“, i „Leica Camera“. Ispod brojčanika u stilu fotoaparata je glavni brojčanik sa hronografom. Tu su i pod-brojčanici, i to za minute (na 12 sati), časove (na 6 sati) i sekunde (na 9 sati). Tu je i okrugli prozor za datum, i još jedna oznaka veze sa kompanijom Leica – na mestu koje mala kazaljka zauzima u 4:30 nalazi se oznaka „4.5“, što je apertura prvog modela Leica.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Ovaj model je izrađen u ograničenoj seriji od 100 primeraka, a prodaje se u Leica buticima i ovlašćenim prodavcima kompanije Valbray. Cena je €17,999.

Leave a Reply