Početna AUTOMOBILI Luksuzna vožnja Bentley Grand Mulsanne limuzinom

Luksuzna vožnja Bentley Grand Mulsanne limuzinom

Bentley je svoju novu luksuznu limuzinu, Mulsanne Grand Limousine by Mulliner, opisao kao “krajnji izraz automobilskog luksuza, umešnosti, individualizacije i prefinjenosti“, i zaista je teško ne složiti se sa tim.

Mulliner je Bentley-jeva firma za pravljenje posebno prilagođenih vozila. U ovom slučaju pred Mulliner je stavljen zadatak da napravi vrhunsku limuzinu za prevoz četvoro putnika na zadnjim sedištima uz ekstremnu udobnost.

Da bi se ispunio taj cilj, Mulliner je produžio model Mulsanne sa njegovih 5.49m za skoro ceo metar i podigao krov za 8 centimetara, došavši tako skoro do dimenzija predsedničke limuzine.

Putnički deo je od prednjih sedišta odvojen elektro-hromatskim pametnim staklom koje se zatamnjuje ili odtamnjuje pritiskom na dugme. A kao i kod većine vrhunskih limuzina, tu je i interfon za lakšu komunikaciju sa vozačem iz zadnjeg dela.

Putnici će možda poželeti da vozaču kažu kako je lepo rashlađen šampanjac u frižideru za flaše u ovoj limuzini, ili da ga pitaju da li je video najnoviju Netflix ponudu koju gledaju na nekom od iPad-a priključenih na docking station-e u automobilu.

Ova luksuzna limuzina nije prototip za početak proizvodnje, već više predstavlja primer onoga što kupci mogu da dobiju ukoliko žele da postanu vlasnici jedinstvenog Bentley-ja prerađenog od strane Mulliner-a.

Leave a Reply