Početna Broj 196 Montblanc Summit pametni sat

Montblanc Summit pametni sat

Digitalno doba ručno izrađenih satova.

Montblanc je predstavio Summit pametni sat, čime jasno daje do znanja da želi da učestvuje u novom talasu Android satova. Kućište je prečnika 46 mm, a debelo 12,5. Veoma liči i daje osećaj kao da je klasičan Montblanc sat, iako nema fizičke kazaljke, ni brojčanik ni mehanizam. Jeste veliki, ali je lakši od ostalih svog imena, jer unutra nema težak mehanizam, a konstruisan je od čelika ili titanijuma.

Kao što pretpostavljate, unutra je Snapdragon Wear 2100, a spolja je AMOLED ekran prečnika 1,39 inča. Ima i senzore za brojanje koraka, kompas, žiroskop, barometar, senzor ambijentalnog svetla i merač otkucaja srca. Preko ugrađenog mikrofona se zadaju komande, a preko WiFi ili BT komunicira sa satom i slušalicama. Unutra je 4 GB prostora za podatke. Baterija mu traje jedan dan.

Montblanc je pripremio miks svojih poznatih brojčanika, i najavio da će svakog meseca dodavati po jedan novi brojčanik u bazu podataka. Početna cena je 890 EUR, a dodatne modifikacije mogu dići konačnu cenu do 16.000 EUR.

Leave a Reply