Superlagano jezgro motocikla Curtiss 1 nema nimalo savijanja i zamora materijala. Dizajnirano je i izrađeno da traje zauvek i predstavlja primer prave održivosti. U potpunosti je izrađena od čvrstih metalnih štangli na petoosovinskoj CNC mašini, zbog čega je moguće iznova praviti savršeno poravnatu šasiju.

Posebna centrirana osovina nazvana Centered Power Axis na modelu Curtiss 1 eliminiše slabi konvencionalni dizajn zadnje viljuške, dajući motociklu čvrstoću i dugovečnost. Inovativna izbalansiranost te osovine omogućava motoru da bude postavljen direktno na vertikalnu ravan u odnosu na vozača i olakšava zadnjem vešanju da se okreće koaksijalno u toj centralnoj tački. Taj vlasnički sistem donosi najizbalansiraniji rad ikada stvoren kod jednog dvotočkaša, što povećava samopouzdanje vozača i vernost motocikla.

Curtiss Hex Pack (CHP) je još jedna inovacija koju viđamo po prvi put ikada. Neprovodna rashladna tečnost stavljena je u posebno osmišljenom zaptivenom aluminijumskom rezervoaru. Ta tečnost pod pritiskom cirkuliše od zadnjeg ka prednjem delu CHP-a, dolazi u kontakt sa svakom pojedinačnom ćelijom, apsorbuje toplotu, prenosi je u spoljašnjost rezervoara odakle ona isijava. CHP rezervoar je zaista modularan. Kako se tehnologija baterija unapređuje, ćelije mogu da se unaprede, zbog čega motocikl uvek koristi najefikasnije i najsnažnije baterije.

Prednje i zadnje Curtiss vešanje je osmišljeno da ponudi potpuno podesiv ugao upravljača u odnosu na vertikalnu osu i razdaljinu između projektovane produžene ose upravljača i tačke gde točak ostvaruje kontakt sa zemljom, kao i međuosovinsko rastojanje, ugao zadnje viljuške, visinu sedišta i visinu položaja u vožnji.

Ovi sistemi omogućavaju vozaču da fino podesi geometriju motocikla u skladu sa svojim željama vezanim za estetiku, stav, ergonomiju, upravljanje, stabilnost i stil vožnje.

Pozicija naslona za noge na motociklu Curtiss 1 je lako podesiva čime se zadovoljavaju ergonomske preferencije svih vozača.

Rezultat je ultimativni interfejs između čoveka i mašine.

Prethodni tekstTop 5: Dodataka za Samsung Galaxy S22 Ultra
Sledeći tekstTest: Astell & Kern UW100 – bežične bubice koje podižu letvicu

Leave a Reply