Početna AUTOMOBILI Nabudženi arapski reli trkač – Zarooq

Nabudženi arapski reli trkač – Zarooq

Zarooq SandRacer je predstavljen tokom trke za Abu Dhabi Grand Prix, i ima oblik sličan modelu Rally Fighter kompanije Local Motors – a to je nabudžen sportski auto sa povišenim ogibljenjem. Sa 4.2 m, ima sličnu dužinu kao Nissan 370Z, ali SandRacer je širi, viši i točkovi su mu više postavljeni prema spolja, čime se dobija neverovatan prilazni i odlazni ugao od 45 i 53 stepena, što je odlično za vožnju po peščanim dinama. Klirens mu je viši od 30 cm, a odnos težine je 40/60.

Dizajn potpisuje Entoni Džanareli (Anthony Jannarelly), koji je takođe dizajnirao modele Lykan HyperSport i Fenyr SuperSport za kompaniju W Motors. U razvoju ovog modela pomogao je i tim Campos Racing, koji se takmiči u šampionatima GP2 i Formula 3.

Za pogon je zadužen 3.5-litarski šestocilindraš, centralno postavljen, koji preko šestostepenog menjača šalje 304 KS na zadnje točkove. Planirane su i trkačke verzije sa snagom od 400 i 500 KS. Iako se još uvek nalazi u fazi planiranja, prodaja modela Zarooq SandRacer je najavljena za početak naredne godine.

Leave a Reply