Početna Broj 195 Najlakši hronograf – Richard Mille RM 50-03

Najlakši hronograf – Richard Mille RM 50-03

601

Richard Mille RM 50-03 Tourbillion Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1 teži samo 38 grama, sa trakom za nošenje, čineći ga najlakšim hronografom na svetu. Ova titula je osvojena korišćenjem veoma lakih materijala: ne samo da titanijum i TPT Karbon stvaraju veoma otvoren dizajn, već je potpuno nov materijal korišćen, Graph TPT.
Naličje i pozadina sata su napravljeni od Graph TPT, što je zapravo TPT Karbon materijal čija su fizička svojstva značajno promenjena ubrizgavanjem grafena koji je šest put lakši od čelika, ali 200 puta otporniji.

Korišćenje naprednih materijala kao što je titanijum i TPT Karbon je kombinovano sa veoma olakšanim komponentama što je rezultovalo stvaranjem sata čiji mehanizam je težak samo 7 grama ali je otporan na udarce do sile od 5.000G.

Studije koje se fokusiraju na šestoredni točak koji kontroliše razne poluge mehanizma su usavršile usklađenost mehanizma – od velike važnosti sa apsolutnu preciznost – funkciju zaključavanja i stabilnost mehanizma tokom vremena.