Početna AUTOMOBILI Najsnažniji “Golf” – VW Golf R

Najsnažniji “Golf” – VW Golf R

Momacki auto – Infiniti HEADER

Spolja ga krase malo drugačiji branici, pragovi, prednji usisnik vazduha, hromirani dvostruki izduvni sistem sa svake strane, ksenonski farovi i 18-inčne aluminijumske felne. R logo se može „uhvatiti“ na par mesta, i to takođe govori da je ovaj Golf malo drugačiji od ostalih… Šasija je spuštena za 2cm (naspram običnog Golfa) radi boljeg prijanjanja i upravljanja u krivinama. Unutra su kožna sedišta sa ušivenim R logoom, centralna konzola ima i elemente od karbona, a na podu je prisutno i ambijentalno svetlo.

Ima pogon na sva četiri točka, TSI motor je od dve litre, pomaže mu šestostepeni DSG menjač, a do 100km/h dolazi za 4,5 sekunde. Golfić sa oznakom „R“ će imati 292 KS, što ga čini najjačim Golfom u serijskoj proizvodnji. Uprkos tome, potrošnja je smanjena.

IFA 2019 IN PAGE

U moćnom Golfu je prisutna sva tehnologija o kojoj smo pisali u ranijim brojevima: adaptivna kontrola krstarenja, upozorenje od udara i automatsko smanjivanje brzine, upozorenje da ste izašli iz trake, upozorenje da postoji vozilo u mrtvom uglu, pomaganje pri parkiranju… Nova MIB II platforma nudi i USB i VW aplikaciju za povezivanje sa automobilom, a prisutna je i podrška za Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink.
Cena 39,375 dolara

Leave a Reply