Početna Broj 205 Neviđen koncept sportske jahte – Lexus

Neviđen koncept sportske jahte – Lexus

blank
BMW_NextGen_2020

Dizajn Lexus Sport Yacht koncepta je takav da su gornja paluba i spoljašnji trup broda neprimetno spojeni i oblikovani oko unutrašnje strukture. Svaki deo konstrukcije je ručno napravljen od kompozitne dvodelne smole koja je ojačana karbonskim vlaknima i zove se plastika ojačana karbonskim vlaknima ili ukratko CFRP. CFRP je tehnologija koja se koristi prilikom izgradnje trkačkih automobila i super automobila kao što je Lexus LFA od 552 konjske snage, vojnih i civilnih aviona, profesionalnih skija i bicikala i vrhunskih, trkačkih jedrenjaka.

blank

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Jedinstvena CFRP struktura Lexus Sport Yacht koncepta je skoro 1,000 kg lakša u poređenju sa sličnim jahtama napravljenih od plastike ojačane fiberglasom (FRP). Deo trupa ispod vode smanjuje otpor vode i povećava upravljivost pri velikim brzinama.

blank

Ovaj koncept pogone dva 5.0 litarska V8 benzinska motora bazirana na 2UR-GSE motoru visokih performansi iz Lexus RC F kupea, GS F sportske limuzine i novog LC 500 modela. Svaki motor proizvodi 440 konjskih snaga, terajući jahtu do brzine od 43 čvora, koristeći par hidraulično kontrolisanih brodskih/vanbrodskih propelera. Propeler na pramcu i kontrola putem džojstika olakšava pristajanje u luku.

blank

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply