Početna AUTOMOBILI Nismo je stigao – Nissan Juke Nismo

Nismo je stigao – Nissan Juke Nismo

Panasonic TV

Da, jesmo vozili Nismo modele. Da, Nismo se prodaje i u Evropi – prvo u obliku Juke Nismo modela


Kompanija Renault Nissan Srbija je početkom aprila na NAVAK-u organizovala regionalno upoznavanje sa jednom od najznačajnijih novina u programu kompanije Nissan. Nakon skoro pola veka postojanja, brend Nismo (Nissan Motorsport) je stigao u Evropu i to preko veoma popularnog crossovera Juke. Pre nego vam ispričamo kako je proteklo upoznavanje sa Juke Nismom i „njegovim specijalnim gostima“, reč-dve o Nissan Motorsportsu.

Prvog dana maja sada već daleke 1964. počela je prodaja modela Nissan Skyline 2000GT, kao prvog Nismo modela. Time je započela era čuvenog Skyline-a koji sada ima status kultnog automobila. Naslednik Skyline-a, GT-R R32 sa integralnim pogonom nastavio je putevima slavnog pretka, kako na stvarnim, tako i na virtualnim stazama. Naime, iskoristivši popularnost modela i mogućnosti digitalnog doba, Nismo modeli su postali superzvezde u popularnom Sony-jevom naslovu Gran Turismo.

Višedecenijski uspeh Nismo brenda sa jedne strane i popularnost neobičnog Juke-a sa druge je rezultovao prvim Nismo modelom koji se prodaje i u Evropi. Ovaj posebni Juke se značajno razlikuje od osnovnog modela. Spolja su tu brojni dodaci, poput nižih branika, širih krila, kao i mogućnost biranja „samo“ tri boje karoserije – biserno bele, crne i srebrne. Tu su i 18-inčne aluminijske felne. Ipak, glavni razlog zašto je promocija bila organizovana na NAVAK-u krije se ispod haube. Tu je smešten 1,6-litarski turbo-benzinski motor čija snaga iznosi tačno 200 KS. Nakon desetak krugova na stazi Nacionalnog centra za vožnju jasno je da ovaj crossover ima snage na pretek, ali da slobodno slobodno može da krene i u osvajanje gradskih ulica. Naše impresije iz „normalne“ vožnje ćemo vam preneti u nekom od narednih brojeva.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Autor: Marko Tanasković

Leave a Reply