Početna Broj 195 Nova era Formule 1

Nova era Formule 1

Malo je pravih era, ali s pravom možemo da kažemo da je jednoj došao kraj početkom ove godine, kada je Berni Eklston napustio mesto prvog čoveka Formule 1

Momacki auto – Infiniti HEADER

U poslednjih skoro pola veka, 86-godišnji Eklston je jednako bio glavni krivac i za najbolje dane Formule 1 i njen strmoglav pad poslednjih godina. Većina ljubitelja Formule 1 je mislila da će Eklston doživotno voditi Formulu 1, ali smo umesto toga dobili još jednu potvrdu da niko nije nezamenljiv. Čak ni onaj ko je napravio pravu revoluciju u auto-moto sportu i potpuno promenio istoriju.

Skandala koji se vezuju za njegovo ime bilo je mnogo, čak i onih zbog kojih je umalo završio u zatvoru, ali ni to nije bio dovoljno dobar razlog da bude sklonjen. Na kraju nije moglo da se pređe preko njegovog odbijanja da ide u korak sa modernim vremenima, na kojima novi vlasnik šampionata „Liberti medija“ želi da zasniva svoj rad.

IFA 2019 IN PAGE

Istina je da je u vreme kada je Eklston prvi put stupio u dodir sa Formulom 1 svet izgledao potpuno drugačije. Bila je šesta decenija prošlog veka, a on se posle kratke vozačke karijere okušao kao menadžer svog sunarodnika Stjuarta Luis-Evansa. Taj angažman nije dugo potrajao, pošto je Luis-Evans poginuo na Velikoj nagradi Maroka 1958. godine, ali se Eklston vratio nekoliko godina kasnije zahvaljujući saradnji sa Austrijancem Johenom Rintom. Ta saradnja, nažalost, takođe nije dugo trajala, pošto je Rint izgubio život na legendarnoj „Monci“ 1970. godine.

KALENDAR Formula 1 za 2017. godinu TIMOVI I VOZAČI Formula 1 2017. NOVA PRAVILA U Formuli 1 u 2017. godini

Leave a Reply