Početna Lifestyle Ojačan Yamaha motor za sneg

Ojačan Yamaha motor za sneg

blank
ATV & NAUTICA 2020

Naočare nemaju direktne veze sa prevozom po snegu. To je barem očigledno. Ali za Oriona Entonija iz kompanije Northern Lights Optic, njihov brend ima veze sa avanturom i slobodom uz dodir klasike. Stoga, nema boljeg načina za promovisanje brenda nego što je uparivanje klasičnog moto-kros motocikla sa savremenim kompletom skija, i tako je nastao Yamaha HL500 Snow Bike. Ovaj posao je sa lakoćom mogao da obavi i neki snegomobil, ali Orion kaže da su savremeni snegomobili isuviše moderni da bi preneli kompanijinu ideologiju „dodira klasike“. S druge strane, klasični snegomobili ne bi bili efikasni po dubokom snegu, pa je doneta odluka da se uzme jedan stari, ali legendarni motocikl i da se na njega postavi savremeni komplet za sneg.

snow-motorcycle-1

Poznati izrađivač motocikala (i specijalista za HL seriju), kompanija Husky Restorations iz Njujorka, je dobila zadatak da realizuje ovaj vizionarski snežni motocikl. Rezultat je predivan. Ovaj snežni motocikl ima specijalno napravljen okvir koji su napravili FrameCrafters iz Ilinoja, a pokreće ga motor Yamaha XT500 iz ’79-te.

Motor je dodatno dorađen da može da radi bez problema i na visinama iznad 2.500 metara nadmorske visine. Ostale izmene na motociklu su rezervoar i sedište sa modela YZ125 in ’76-te, bočne poklopce od fiberglasa, ojačane 43-milimetarske YZ viljuške, plus još neke izmene na okviru i viljuškama kako bi se montirao Timbersled komplet za sneg.

Takođe je pripremljen i komplet za vraćanje snežnog motocikla u običan, čisto za slučaj da Orion odluči da se isti motocikl vozi i po prašini.

snow-motorcycle

Leave a Reply