Početna AUTOMOBILI Pežoovi novi lavovi! – 308 GT

Pežoovi novi lavovi! – 308 GT

Peugeot ima par novih performansi za model 308s, sa oznakom GT. U pitanju su standardni autobmobil i karavan, da dobro ste videli karavan sa oznakom GT. Ovaj GT par će biti ponuđen sa dva motora, tako da ćete imati mogućnost da izaberete motor koji vam više odgovara. Prvi motor je 1.6-litarski četvoro-cilindrični THP 205 benzinac, gde se ističu, twin-scroll turbina, direktni dotok goriva, promenljivo podizanje ventila na ulazu, promenljivo vreme ventila na oba ulaza i izduvnih gasova, i Stop&Start za ekološko prijateljstvo.

Oba modela dolaze sa LED farovima, a najskuplji među njima u ponudi dolaze sa 62 diode i indikator lampicom

Upoznali ste se sa benzincem a sada da vas upoznamo sa dizelašem, i u pitanju je 2.0-litarski inline-four BlueHDi 180, koji ima treću generaciju Peugeot-ovog sistema dovoda goriva, ima novu komoru za sagorevanje kao i veći odnos kompresije 16:7:1. Same oznake motora govore i koliko imaju konja, tako da benzinac ima 205 konja i obrtni momenat od 285Nm, dok dizelaš ima 180 konja i impresivnih 400Nm obrtnog momenta. Benzinac dolazi sa standardnim manualnim šestostepenim menjačem, dok se dizelaš isporučuje sa EAT6 automatskim menjačem. Model 308 GT sa benzinskim motorom, ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,5 sekundi.

Dosta smo pričali o motorima i njihovim karakteristikam, vreme je da kažemo i koju reč o karakteristikama samog automobila. Oznaka GT se nalazi na prednjoj strani blizu „Lava“ i na zadnjim vratima, oba modela dolaze sa LED farovima, gde najskuplji modeli u ponudi dolaze sa 62 diode i indikator lampicom. Još neke od karakteristika automobila su smanjena visina vozila, čvrće podešeno vešanje, promenljivi elktrični servo, 18-inčne felne (dijamantski isečene) koje su omotane Michelin Pilot Sport 3 gumama, dok je kožni enterijer ukrašen alcantara ili Club Nappa (vrsta štavljene kože) kožom koja je prošivena crvenim koncem i ukrašena aluminijumskim elementima, tu je i ekran koji je osetljiv na dodir i za kraj da ne zaboravimo rupičasti volan koji je presvučen kožom i naravno sa oznakom GT. Peugeot modeli 308 GT i 308 SW GT biće u ponudi u raznim bojama ali i Magnetic plavoj. I za kraj samo da kažemo, ovi modeli startuju sa cenom od £21,345.

Leave a Reply