Početna Lifestyle Prvi S.U.V skuter na četiri točka – Quadro 4

Prvi S.U.V skuter na četiri točka – Quadro 4

Švajcarski proizvođač je početkom godine na sajmu u Milanu predstavio i lansirao potpuno novi način kretanja! Sada je tu Quadro4, prvi skuter na svetu sa 4 točka, koji zahvaljujući svojoj koncepciji, samoj lakoći konstrukcije i kompaktnim dimenzijama, predstavlja potpuno novi i revolucionaran način kretanja, kako za mlade, tako i za starije osobe, za muškarce i za žene, namenjen početnicima ali i naprednim vozačima...

blank
BMW_NextGen_2020

Ukratko, pred vama je skuter revolucionarnih ideja koji sa lakoćom ispunjava sve prohteve i želje.

Vozite se sa vetrom na licu, osećate slobodu i lakoću svakog svog pokreta, ali opet imate neverovatan nivo stabilnosti i sigurnosti u vožnji. Ovo je nešto zaista potpuno novo u svetu skutera, ali Quadro4 je mnogo više i od toga. Svet brzo evoluira i danas je sve sažeto u brzini, a sam čovek je uvek u potrazi za nečim što će mu tu trku olakšati i ulepšati, bio to automobil, javni prevoz ili motocikl. Uvek postoji potreba za nečim što je agilno i sigurno, ali da u isto vreme ima i visok stepen komfora tokom cele godine.

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Quadro4 je oprmeljen novim tečnošću hlađenim agregatom, zapremine 346 ccm, sa jednim cilindrom, 4 ventila u glavi, duplom kontra-rotirajućom osovinom zaduženom za smanjivanje neprijatnih vibracija i naravno modernim elektronskim ubrizgavanjem. Ovo je sada dakle potpuno nova, pouzdana, i moderna pogonska jedinica visokih performansi. Agegat je smešten gotovo u samom centru vozila, a snaga se na oba zadnja točka prenosi posebno preko dva kaiša. Ceo sistem inače ima integrisan diferencijal. Sama pogonska jedinica predstavlja perfektan kompromis između performansi, potrošnje goriva i pouzdanosti. Sa kapacitetom rezervoara za gorivo od 15 litara, Quadro4 ima autonomiju od približno 300 kilometara.

Što se tiče performansi, Qudro4 bez napora može da ubrza sa lakoćom do brzina potrebnih za kretanje na autoputu. Opremljen je sa duplim HTS sistemom (Hydraulic Tilting System), revolucionarnim i unikatnim sistemom suspenzije, koji je inače zaštićen internacionalnim patentom, i koji skuteru dozvoljava da se ekstremno naginje u krivinama i samim manevrima, dok u isto vreme obezbeđuje vozaču instinktivno i tačno upravljanje, kao i optimalnu distribuciju težine pri svim uslovima vožnje. HTS sistem obezbeđuje da se centar gravitacije značajno spusti, što skuteru obezbeđuje odlično upravljanje i perfektan balans garantujući neuporedivo iskustvo.

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply