Početna Broj 195 Prvo „open-source“ vozilo za masovnu proizvodnju – Renault POM

Prvo „open-source“ vozilo za masovnu proizvodnju – Renault POM

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Bazirano na Twizy modelu, Renault je razvio POM, kompaktno i lagano električno vozilo sa uklonjenim delovima karoserije i „open-source“ platformom. Dostupno za kompanije u razvoju, nezavisne laboratorije, privatne korisnike i istraživače, ovo vozilo omogućava trećim stranama da kopiraju i modifikuju postojeći softver kako bi stvorili potpuno prilagođeno električno vozilo.

Renault se udružio sa OSVehicle kompanijom kako bi razvili „open-source“ platformu koja će uvek biti dostupna javnosti. OSVehicle je takođe pružila usluge dizajna i inženjerske usluge radi potpune personalizacije. Spajajući na ovom projektu preduzetnike, developere, dizajnere i inženjere, OSVehicle olakšava izgradnju, distribuciju i modifikaciju dizajna hardverskih komponenti električnih vozila.

IFA 2019 IN PAGE

Pružajući tehnologiju za dizajn procesora koja pogoni više od 80 posto mobilnih računarskih uređaja, saradnja između kompanija Renault i ARM će otvoriti Twizy softver i hardver arhitekturu kako bi se omogućile nove funkcije, uključujući kompatibilnost sa ARM povezanim uređajima.

Leave a Reply