Kompanija Segway je lansirala popularni model – Segway E100. Ova kompanija je poznata po samobalansirajućem ličnom transporteru na dva točka i još od 1999. godine nudi širok asortiman malih električnih vozila.

Najnoviji skuter ove kompanije koristi moćni Bosch elektromotor snage 1.800 vati i razvija maksimalnu brzinu od 65 km/h. Ima litijumski bateriju kapaciteta 20 Ah koja mu daje autonomiju od 197 km.

Skuter je opremljen raznim jedinstvenim inovacijama i ima mnoštvo senzora. Jedna od inovacija je funkcija za prepoznavanje okoline koja omogućava skuteru da se automatski prilagodi ili pruži asistenciju u zavisnosti od okoline. Na primer, kada idete uzbrdo, motor automatski asistira sa guranjem skutera uzbrdo. Kada vozač sedne na skuter, pomoćna nožica se automatski uvlači. Kada se vozač udaljava od skutera, on se automatski zaključava.

Ovaj električni skuter poseduje sistem za paljenje bez ključa. Osim slatko dizajniranog ključa, daljinski upravljač ima dva dugmeta – jedno služi za uključivanje/isključivanje vozila, a drugo služi za zaključavanje.

Deo opreme je i GPS sa daljinskim urpavljačem. Skuter možete daljinski da zaključate, pratite a možete i daljinskim putem da upalite alarm u slučaju da ga izgubite. Tu je i napredni sistem za zaštitu od krađe, koji je integrisan u celu karoseriju skutera.

Segway eScooter E100 dolazi sa pametnim matrix LED svetlima sa šest sočiva koja koriste pametne senzore i automatski podešavaju jačinu osvetljenja kao odgovor na promene u okruženju. Segway eScooter E100 takođe ima i nezavisno razvijeni sistem amortizera koji precizno izračunava i prilagođava krutost i amortizaciju kako bi se prilagodio podlozi, minimizirajući vibracije.

Kada skuter zadesi problem na putu, on automatski šalje SOS poruku kontaktu za hitne slučajeve koji je odredio vozač. Ako se ne koristi duže vreme, skuter šalje poruku vlansiku da napuni bateriju kako bi se sprečilo oštećenje baterije usled nekorišćenja.

Skuter je opremljen crnom kutijom sličnom onom u avionima, koja snima informacije o vozilu koje se mogu koristiti kao dokazi.

Opremljen je dvokanalnim Bosch ABS kočnicama 10. generacije koje garantuju izvrsne performanse pri kočenju. Ninebot eScooter E100 ima IPX5 rejting vodootpornosti i možete ga voziti kroz vodu. To vam omogućava da ga vozite tokom poplava i oluja kada većina benzinskih skutera ne funkcioniše.

Ovaj eScooter je pravi pametni skuter i povezuje se na mobilni telefon za pristup pratećim aplikacijama. To je prvi skuter kompanije Segway i dobitnik je Red Dot nagrade za dizajn za 2020. godinu.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU

Prethodni tekstIWC: zeleno je ponovo u modi
Sledeći tekstU KUTIJI ZA RUČAK NA SOLARNI POGON VAŠA HRANA OSTAĆE SVEŽA

Leave a Reply