Qooder je skuter sa tri ili četiri točka koji mogu da se naginju. Recite zbogom padanju u oštrim krivinama!

Nešto čudno se dešava u svetu skutera. Ne mogu da se odluče koliko im točkova treba. Decenijama, taj broj je bio dva, očigledno! Ali onda se pojavio još jedan točak napred. Quadro QV3 je novi maksi skuter na tri točka, razvijen od strane Quadro Vehicles.
Quadro QV3 je agilno vozilo, koje brzo odgovara na komande i kojim se sa lakoćom, savršeno i sigurno manevriše, preko prepreka, kao i u gradskom saobraćaju.

Sada je nekima od ovih trotočkaša izrastao još jedan točak, ovaj put pozadi.
Malo pronicljiviji ljudi bi mogli da pomisle: „Četiri točka. Motor. Sedišta. Kočnice.
Zar to nije automobil?“
Zapravo, to je Qooder: prvi skuter na četiri točka.

U rebus nomenklaturi pab kvizova, moglo bi se reći i da je to prvi tricikl sa četiri točka – dva zadnja točka su toliko blizu jedan drugom da su klasifikovani kao jedna jedinica.

Zašto bi iko poželeo skuter sa četiri točka? Jednom rečju: prijanjanje! Mnogo prijanjanja. Četiri točka na drumu vam daju dvostruko više adhezije. Problem je oduvek bio to što sa četiri točka ne možete da se nagnete kako treba u krivini pa zato ne možete ni da prolazite brzo kroz krivine.

Švajcarski Qooder je opremljen HTS (Hydraulic Tilt System) tehnologijom koja omogućava da sva se četiri točka nagnu istovremeno.
Kako se vi nagnete u krivini, ili odskočite preko ležećih policajaca i udarnih rupa, svi točkovi ostaju u dodiru sa drumom.

Ako ste ikada vozili motocikl malo brže, znate da možete da se toliko nakrivite u krivini da skoro pa oderete koleno. Bizarna stvar vezana za Qooder je što možete da ga nakrivite i pri veoma malim brzinama – nakriviće se do 45 stepeni pri puzećim brzinama. Vi ćete pasti s njega mnogo pre nego što se on prevrne.

U roku od sat vremena već ćete voziti slalom kroz gust saobraćaj kao profesionalac.
Ima četvorotaktni motor od 400 kubika, koji je veoma agilan i ima odličan odziv.
Sa ovim motorom jednostavno „odvrnete“ gas i krećete, i nema brzina koje morate da menjate.

Sa agresivnim dizajnom, nalik na stršljena, Quadro izgleda kao skuter na vodi koji je modifikovan da ide po putu. Kada sednete na njegovo veliko sedište odmah ćete se osećati udobno na njegovoj nabildovanoj šasiji. Šasija koju možete opkoračiti i ravna platforma za noge znači da možete lako da naskočite i siđete sa ovog skutera.

Ne morate da brinete da ćete uništiti svoju odeću.
Kada stignete na posao, kacigu možete da odložite u praktičan sanduk pozadi i odšetate direktno od vašeg skutera do vašeg radnog stola.

Ne treba vam dozvola A kategorije da biste ga vozili, dovoljna je vaša B dozvola.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni tekstGoca Tržan stikeri
Sledeći tekstIFA 2019: Pametni danas, pametni sutra

Leave a Reply