Početna Lifestyle RedBull: Noćna vožnja niz glečer – Valentin Delluc

RedBull: Noćna vožnja niz glečer – Valentin Delluc

blank
Valentin Delluc speed riding at night in Avoriaz, France
ATV & NAUTICA ATV

Valentin Delluc je pionir na ovom polju i spustio se niz Francuski glečer po mraku, kako bi realizovao svoju Moonline viziju. Potrošio je sedam meseci pripremajući se za podvig, tokom kog se spuštao opasnom linijom, izbegavajući duboke procepe u Bossons glečeru, u podnožju Mont Blanc planine.

Pogledajte ovaj izvanredan film i sami se uverite kako se Delluc spustio niz glečer koristeći samo mesečinu i specijalno dizajniran LED paraglajder.

ATV & NAUTICA ATV

Ideja za ovaj projekat je rođena krajem leta 2016. godine, međutim mnogo testiranja je bilo potrebno kako bi Delluc usavršio dizajn svog paraglajdera, kako bi bio siguran da će moći ugraditi sve LED sijalice. Zbog toga je Delluc prve testove obavljao bez korišćenja LED sijalica i na visini od 2.800 m. Tek kada je bio zadovoljan ponašanjem i dizajnom paraglajdera, počeo je da koristi LED sijalice. Konačni test let se dogodio pod okriljem tame, što mu je omogućilo da leti još bliže zemlji.

blank
Valentin Delluc speed riding at night in Avoriaz, France

Kada se približila noć konačnog leta, snežni pokrivač nije bio savršen i Delluc je bio zabrinut da LED svetla neće raditi kako treba. Međutim, celokupni uslovi su bili povoljni i u 04:00h je dobio zeleno svetlo. Po planu leta trebao je da se spusti sa vrha Bossons glečera, ali imao je veoma malo vremena za ovaj podvig, tako da je Moonline film snimljen iz prvog pokušaja. To je bio veoma velik izazov čak i za Delluc, koji je navikao na ovakvu vrstu ekstremnog sporta.

Delluc se vinuo u vazduh i vreme je izgledalo kao da stoji. Međutim za samo četiri minuta i 20 sekundi preleteo je preko 1.500 vertikalnih metara i ostvario svoj san.

blank
Valentin Delluc seen after speed riding at night in Avoriaz, France

Leave a Reply