Početna AUTOMOBILI Sasvim drugačiji BMW – TEST: BMW 2 Active Tourer

Sasvim drugačiji BMW – TEST: BMW 2 Active Tourer

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Kompaktni MPV je novitet za proizvođača iz Bavarske. Cilja deo kolača Mercedes B klase, ili možda ljubitelje Golf Plus modela, koji ipak hoće nešto više. Ovo je prvi Bavarac sa prednjom vučom i motorom napred. Koncept je takav da je unutra vrlo prostran.

Osmišljen je 2014, a u prodaji je od 2015. i to se vidi kad sednete za volan. Poslednjih par godina se u svetu automobila izmenilo mnogo toga, pa na početku 2018. kokpit deluje decenijama daleko.

IFA 2019 IN PAGE

Ekran na vrhu centralne konzole je mali (6.5 inča), ali BMW je konstruktivnim razmišljanjem i korisničkim interfejsom uradio domaći zadatak. Umesto grafičkih elemenata, na ekranu je tekstualni ispis opcija. U početku zahteva više pažnje, dok ne naučite gde je koja opcija. Ekran nije „tač“, svo upravljanje se odvija preko točka kraj elektronske ručne kočnice; sve je intuitivno i lako. Točak okrećete levo-desno i pritiskom birate selektovanu opciju. Povlačenjem ulevo idete korak nazad, ili tasterom „Back“ koji je dole levo od točka, negde na poziciji palca, a za ulazak dublje u Menu pritisnete točkić udesno. Navikavanje traje tri sekunde.

Na centralnoj tabli i dalje stoji CD slot i time se BMW 2 svrstava u modele koji koketiraju sa starijom publikom. Ima i USB, doduše samo jedan, kako bi se prilagodio i novim naraštajima. Najmlađi se okreću bežičnom povezivanju i oni su zadovoljni Bluetooth vezom. Ako izaberete upareni telefon da bude izvor muzike, telefon postaje DJ.

Leave a Reply