Početna AUTOMOBILI Sasvim drugačiji BMW – TEST: BMW 2 Active Tourer

Sasvim drugačiji BMW – TEST: BMW 2 Active Tourer

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Kompaktni MPV je novitet za proizvođača iz Bavarske. Cilja deo kolača Mercedes B klase, ili možda ljubitelje Golf Plus modela, koji ipak hoće nešto više. Ovo je prvi Bavarac sa prednjom vučom i motorom napred. Koncept je takav da je unutra vrlo prostran.

Osmišljen je 2014, a u prodaji je od 2015. i to se vidi kad sednete za volan. Poslednjih par godina se u svetu automobila izmenilo mnogo toga, pa na početku 2018. kokpit deluje decenijama daleko.

Ekran na vrhu centralne konzole je mali (6.5 inča), ali BMW je konstruktivnim razmišljanjem i korisničkim interfejsom uradio domaći zadatak. Umesto grafičkih elemenata, na ekranu je tekstualni ispis opcija. U početku zahteva više pažnje, dok ne naučite gde je koja opcija. Ekran nije „tač“, svo upravljanje se odvija preko točka kraj elektronske ručne kočnice; sve je intuitivno i lako. Točak okrećete levo-desno i pritiskom birate selektovanu opciju. Povlačenjem ulevo idete korak nazad, ili tasterom „Back“ koji je dole levo od točka, negde na poziciji palca, a za ulazak dublje u Menu pritisnete točkić udesno. Navikavanje traje tri sekunde.

Na centralnoj tabli i dalje stoji CD slot i time se BMW 2 svrstava u modele koji koketiraju sa starijom publikom. Ima i USB, doduše samo jedan, kako bi se prilagodio i novim naraštajima. Najmlađi se okreću bežičnom povezivanju i oni su zadovoljni Bluetooth vezom. Ako izaberete upareni telefon da bude izvor muzike, telefon postaje DJ.

Leave a Reply