Početna Broj 198 Sat vrhunskih performansi! – Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli Automatic Skeleton

Sat vrhunskih performansi! – Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli Automatic Skeleton

672

Partnerstvo Roger Dubuis-a sa italijanskim proizvođačem guma Pirelli iznedrio je jedinstven spoj materijala i dizajna sa vrhunskim „komponentama“. Praviće se u tri boje, ne bi li se poklopio sa bojama guma na F1 takmičenju. Dodatna „koincidencija“ je što su narukvice pravljene od iste smese kao i gume za najbrži cirkus. Ne košta kao F1 šasija, već jedan vikend testiranja na stazi, s celim timom.

Pravljen je za naročitu klijentelu, za one koji su češće na trkačkoj stazi nego na modnoj pisti. Ako volite izgled i miris skoro istopljene gume na trkačkim kolima, parkiranih ispred garaže nakon upravo odvoženog dobrog kruga, vi ste pravi budući vlasnik ovog sata. Ipak, čak i ako volite trkačke automobile, morate biti na stazi da bi shvatili kako se Roger Dubuis uklapa u taj svet. U prodavnicama će se pojaviti samo po 88 primeraka od svake boje (žute, crvene i plave). Uz Pirelli sat vam treba i neki jako redak sportski auto, da bi se potpuno uklopili.

Da kažemo još nešto o kaišu: donji deo, koji dodiruje kožu, je napravljen od komforne i izdržljive anti alergijske gume, koja se koristi u većini high-end satova, a preko nje je stavljen sloj Pirelli F1 gume srednje jačine.

Veliko crno kućište od titanijuma je široko 45 mm, debelo 14 mm, i izdržava do 50 m dubine. Dizajnom i veličinom prikuplja poglede u prečniku od deset metara.
Mehanizam RD820SQ je kao i kod ostalih Excalibur modela. Napravljen je da bude viđen, i bukvalno se svih 167 delova vidi kroz prednju i zadnju stranu sata, kako kuca na 4Hz, uz rezerve snage od 60 sati. Ovaj osnovni kalibar (po Roger Dubuis standardima) ostaje jak za brend, jer dokazuje svoj svestran izgled, od srednjovekovnih satova do onih povezanih sa moto-sportovima. To ne može svako.

Na zglobu se oseća lagano titanijumsko kućište, vazdušast mehanizam i savitljiva narukvica, i nošenje je ekstremno udobno, već od prvog puta. Čitljivost je mogla biti bolja; kazaljke su mogle biti uočljivije, kako bi brže i lakše ispratili vreme.

Ukratko, Pirelli i Roger Dubuis su napravili hrabar potez ulazeći u nišu koja se sasvim jasno do sada nije koristila od strane luksuznih satova i renomiranih proizvođača pneumatika. Zbog razumevanja skalabilnosti i hrabrog dizajna, oni zaslužuju čast i slavu.

Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli Automatic Skeleton:
RD820SQ automatik skeleton sat s mikro rotorom
Samonavijajući mehanički mehanizam
Rezerve snage: 60 sati
Kućište: 45mm, crni DLC titanijum
Otpornost na vodu: 5 BAR-a (50 m)
Ograničena proizvodnja na po 88 plava, crvena i žuta primerka.

Cena: 66,500 USD
Kontakt: www.rogerdubuis.com

TL YouTube In Post